Έχεις κατάστημα στο εξωτερικό και θέλεις να ανοίξεις παράρτημα στην Ελλάδα; Να τι πρέπει να προσέξεις…

0

Έχεις ένα κατάστημα κάπου στο εξωτερικό και σκέφτεσαι να ανοίξεις παράρτημα στην Ελλάδα; Πιστεύεις ότι η Ελλάδα ως σταυροδρόμι χωρών και πολιτισμών είναι καλός τόπος να φιλοξενήσει την επιχείρησή σου, αλλά φοβάσαι, γιατί δεν ξέρεις πολλά για την οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση της χώρας; Ανησυχείς για τον τρόπο διεξαγωγής των διαδικασιών και της γραφειοκρατίας που επικρατούν και ίσως είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που έχεις συνηθίσει;

Καλά έκανες και πάτησες σε αυτό το άρθρο, καθώς θα διαβάσεις για τέσσερα βασικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις και να κάνεις πριν ξεκινήσεις τις διαδικασίες για το άνοιγμα του παραρτήματος στην Ελλάδα.

  1. Έναν εξειδικευμένο δικηγόρο

Το πρώτο και κυριότερο είναι να αναζητήσεις έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα εταιρικών κινήσεων και επιχειρηματικών σκοπών, γνωρίζοντας άριστα το νομικό πλαίσιο Ελλάδας, ώστε να μην βρεθείς μπλεγμένος σε νομικές διαμάχες με το κράτος λόγω ημιμάθειας του ελληνικού νόμου. Θα βρεις έναν δικηγόρο που ασχολείται με το Δίκαιο Επιχειρήσεων στο oikonomakislaw.com, για να σε ενημερώσει, να απαντήσει σε όλες σου τις απορίες και να σε συμβουλέψει σχετικά με το επιχειρηματικό εγχείρημα που έχεις στο μυαλό σου.

  1. Γενικές γνώσεις για την χώρα

Όταν λέμε γενικές γνώσεις, δεν εννοούμε τον αριθμό κατοίκων και το μεγαλύτερο βουνό, αλλά για τον τρόπο και την ποιότητα ζωής του πληθυσμού και τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο. Παρακολουθώντας τις ειδήσεις των ελληνικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών και διαβάζοντας τα άρθρα της επικαιρότητας στο vimatisko.gr και σε άλλες τοπικές ιστοσελίδες νιώθεις τον παλμό του κόσμου, αντιλαμβάνεσαι πώς λειτουργεί η χώρα και μπορείς να εκτιμήσεις αν η Ελλάδα έχει τις βάσεις να υποστηρίξει ή όχι την δική σου επιχείρηση.

  1. Λογαριασμοί

Μια οποιαδήποτε επιχείρηση χρειάζεται νερό, ρεύμα και ίντερνετ για να επιβιώσει. Το νερό και το ίντερνετ είναι αμελητέοι λογαριασμοί και τα έξοδα για την αποπληρωμή τους είναι εύκολο να εξασφαλιστούν. Το ρεύμα από την άλλη είναι μια πιο πονεμένη υπόθεση. Λόγω της ανάγκης για μεγάλη κατανάλωση κιλοβατώρων για πολλές ώρες μηνιαίως, οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την μεγάλη ποσότητα ρεύματος που καίνε. Αν και ακούγεται λογικό, μικρές ή νέες επιχειρήσεις που τα κέρδη τους μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλα όσο η παραγωγή τους, θα έχουν πρόβλημα. Για να μην αντιμετωπίσεις και εσύ πρόβλημα με το ρεύμα, κάνε μια εκτενή αναζήτηση και διάβασε προσεκτικά τα προγράμματα για ρεύμα για επιχειρήσεις στο revmaenergy.store, ώστε όταν έρθει η ώρα να πας κατευθείαν στον σωστό πάροχο.

  1. Τοποθεσία

Μπορεί η Ελλάδα να είναι μια μικρή χώρα, αλλά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μέρη που θα αξίζει να σκεφτείς και να αξιολογήσεις πριν αποφασίσεις πού θα βρίσκεται το παράρτημά σου. Για παράδειγμα αν είναι ένα κατάστημα τουριστικής φύσεως, ένα νησί στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο Πέλαγος θα είναι μια καλή και έξυπνη κίνηση. Αν πάλι πρόκειται για μια επιχείρηση που στηρίζεται στην προσέγγιση επενδυτών ή επαγγελματιών για συνεργασία, το να ανοίξεις παράρτημα στην πρωτεύουσα ή σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα, είναι μια σοφή ενέργεια, καθώς δείχνει ότι οι δουλειές πάνε καλά.

Απάντηση