ΔΥΟ ΤΟΝΝΟΙ ΚΡΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΝΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ»  ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

0

Πλησιάζει κι εφέτος η ευλογημένη ημέρα που θα εορτάσουμε την Γέννηση του Κυρίου μας. Αντί όμως χαράς και ευτυχίας αντιμετωπίζουμε την πανδημία του κορωνοϊού και μαζί της τους περιορισμούς, που μας επέβαλε στην καθημερινή μας ζωή.

Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την μη διάδοση του ιού, και παρά τα μύρια προβλήματα παρέμεινε στις επάλξεις του αναγγελλόμενου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο αγώνα για «μπαράζ» φιλανθρωπίας και «επίθεση» αγάπης προς τον πλησίον μας διανέμοντας για την εορτή των Χριστουγέννων δύο (2) τόννους κρεάτων και κοτόπουλων και πέντε (5) τόννους τροφίμων, ώστε κι εφέτος οι πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφοί μας, που φτάνουν τα 1.200 άτομα στην περιοχή της Κορινθίας, να αισθανθούν ότι η μάνα Εκκλησία, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες μέρες των αυστηρών περιορισμών, ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και δεν τους εγκατέλειψε μόνους.

Στην αυστηρά διαμορφωθείσα από τον ιό ατμόσφαιρα οι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» πάσχισαν να συγκεντρώσουν τις προσφορές και να τις μοιράσουν αξιοκρατικά στους έχοντες την ανάγκη. Εκτός από το Γενικό και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως, που άγγιξαν κυριολεκτικά τα όρια τους, την Ιερά Βασιλική και Πατριαρχική Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους που προσέφερε σημαντική ενίσχυση δίνοντας έναν (1) τόννο κοτόπουλα, καθώς επίσης και την Κορινθιακή Εταιρία «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» που για πολλοστή φορά κατέστη αρωγός στην σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια μας και προσέφερε «κουτιά αγάπης» με 810kg νωπού κρέατος και 750kg τρόφιμα μακράς διάρκειας, και η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, προσέφερε 100kg τροφίμων μακράς διαρκείας και η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», προσέφερε 92 κουτιά με τυποποιημένα είδη τροφίμων και προσωπικής υγιεινής και φυσικά ο Όμιλος Πιέτρη με τα καθιερωμένα πλέον εορταστικά γεύματα του, που από την ημέρα της ενθρονίσεως του Μητροπολίτου μας στέκει πάντοτε ευεργετικά δίπλα μας σε ότι του ζητήσαμε.

Οι υπεύθυνοι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» αισθανόμαστε την ιερή υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους ανωτέρω για την αγάπη τους και την έμπρακτη στήριξη τους στο πολύ δύσκολο για εφέτος έργο της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιείται η προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου «κανείς πεινασμένος στην Κορινθία μας», ιδιαιτέρως την θλιβερή αυτή χρονιά της επιδημίας.

Ευχόμαστε δε σε όλους «Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα, με υγεία»!

Απάντηση