Δύο βομβιστές αυτοκτονίας αυτοανατινάχθηκαν

0

imagehandler-23

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ενεργοποίησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που μετέφεραν σε περιοχή κοντά στην Άγκυρα όταν οι αστυνομικοί που τους εντόπισαν τους κάλεσαν να παραδοθούν, με αποτέλεσμα να χάσουν αμφότεροι τη ζωή τους, μεταδίδουν το CNN Türk κι άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού μεταδίδει πως οι δύο επίδοξοι βομβιστές προετοίμαζαν μία επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άγκυρας η τουρκική αστυνομία είχε πληροφορίες για την επικείμενη επίθεση των τρομοκρατών από το βράδυ της Παρασκευής.


Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης

«Ένας από τους υπόπτους έχει αναγνωριστεί. Ο δεύτερος μάλλον είναι γυναίκα. Πιθανόν να υπάρχει και τρίτος ύποπτος αλλά αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NTV.

Κατά πληροφορίες οι δύο τρομοκράτες μετέφεραν 200 κιλά δυναμίτιδας στο αυτοκίνητό τους.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας υποστήριξε ότι δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πού σκόπευαν να χτυπήσουν. Κατά τον ίδιο προσπάθησαν να «μεταμφιεστούν» βάζοντας τουρκικές σημαίες, που είχαν αγοράσει πριν από δύο ημέρες στο αυτοκίνητό τους.

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι αν και δεν είναι γνωστό αν ήταν «μοναχικοί λύκοι» ή μέλη τρομοκρατικής ομάδας, οι αρχές εκτιμούν ότι είναι πιθανή η εμπλοκή του ΡΚΚ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση