Δράσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου

0

image

Συνελήφθησαν εξήντα οκτώ (68) άτομα, προσήχθησαν διακόσια πενήντα οκτώ (258) και έγινε έλεγχος σε χίλια πενήντα τέσσερα (1054)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια εβδομήντα δύο (772) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα (250) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπής και αποπειρών κλοπής σε Ιερούς Ναούς στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν παιγνιομηχανήματα, χρήματα, κυνηγετικό όπλο και μικροποσότητα κάνναβης

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 9.12.2014 έως και σήμερα (13.12.2014), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια πενήντα τέσσερα (1054) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια πενήντα οκτώ (758) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα έξι (296) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια εβδομήντα δύο (772) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν διακόσια πενήντα οκτώ (258) άτομα, από τα οποία εκατόν εξήντα δύο (162) ήταν ημεδαποί και ενενήντα έξι (96) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα οκτώ (68) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους -60.406,20- ευρώ και -82.014,86- ευρώ,  αντίστοιχα.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για πλαστογραφία.
Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Επτά (7) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή του 31ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση κλοπής και τέσσερις (4) περιπτώσεις απόπειρας κλοπής, σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα οκτώ (248) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν δύο (2) παιγνιομηχανήματα, το χρηματικό ποσό των -744,90- ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο και μικροποσότητα κάνναβης.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Leave a Reply