Δουλέμπορος στην Πάτρα συνελήφθη με 1,5 εκατ. ευρώ

0

ImageHandler (3)

Κρατούσε φυλακισμένους σαν ζώα επτά Ρουμάνους εργάτες – Δείτε φωτογραφίες από τη νεά υπόθεση «Μανωλάδας»

Σε τρισάθλιες συνθήκες κρατούσε φυλακισμένους ένας 51χρονος πτηνοτρόφος επτά Ρουμάνους εργάτες τους οποίους είχε «στρατολογήσει» Ρουμάνος συνεργάτης του.

Το κουβάρι τις υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις αρχές του 2015 δύο Ρουμάνοι κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης από ομοεθνή τους ο οποίος τους υποσχέθηκε νόμιμη εργασία στην Ελλάδα και με ικανοποιητικό μισθό.

Όταν όμως οι δύο καταγγέλοντες έφτασαν στην Πάτρα, ο Έλληνας πτηνοτρόφος και ο Ρουμάνος συνεργός του τους οδήγησαν σε μια τρώγλη, χωρίς θέρμανση, με άθλιες συνθήκες υγιεινής και με ελλιπή σίτιση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο 51χρονος υποχρέωνε τους εργάτες να εργάζονται από τα ξημερώματα έως το βράδυ χωρίς κανένα διάλλειμμα ενώ όποτε αυτοί διαμαρτύρονταν είτε τους χτυπούσε είτε εμφανιζόταν με όπλα προκειμένου να τους φοβίσει. Για να γίνει, μάλιστα, πιο πειστικός πυροβολούσε στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια των αλλοδαπών.

Όταν η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο πτηνοτροφείο του 51χρονου βρήκε και ελευθέρωσε επτά Ρουμάνους «για τους οποίους προέκυψε ότι τυγχάνουν θύματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση».

Αυτό που έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι στους χώρους του πτηνοτροφείο και μέσα σε χρηματοκιβώτιο βρήκαν και κατέσχεσαν το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εκτός από 90 φυσίγγια, δύο κυνηγετικά όπλα και σπρέι πιπεριού.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, του 51χρονου Έλληνα και του 41χρονου Ρουμάνου, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Leave a Reply