Δολοφονία Παιδοψυχιάτρου: Οι καταθέσεις που «δένουν» την εγκληματική οργάνωση του Σώρρα

0

Την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που έχει ως επιδίωξη την διακήρυξη μίσους και ρατσισμού με επικεφαλής τον «επενδυτή» Αρτέμη Σώρρα αποκαλύπτουν καταθέσεις που περιέχονται στον φάκελο δολοφονίας της άτυχης Θώμης Κουμπούρα. Όπως είχε γράψει το ereportaz, πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ ανέφεραν ότι την σιωπή τους ετοιμάζονταν να σπάσουν πρόσωπα που είχαν δεχθεί απειλές από την ομάδα Σώρρα.

Ο Δημήτρης Μαντές

Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Μαντές ο οποίος από το 2012 έχει αποκαλύψει ότι η ιστορία με τα τρισεκατομμύρια του Σώρρα είναι μια μεγάλη απάτη.

Καταθέτοντας στους αστυνομικούς της Λαμίας, λίγο μετά την είδηση της δολοφονίας της άτυχης παιδοψυχιάτρου, ο Μαντές περιγράφει τις απειλές που δέχτηκε όταν τόλμησε να ξεφουσκώσει την φούσκα των τρις.

«Το 2012 ανακάλυψα και έβγαλα στον αέρα ότι τα υποτιθέμενα τρισεκατομμύρια του Αρτέμη Σώρρα είναι μια μεγάλη απάτη. Αποτέλεσμα, να δεχτώ απειλές και ύβρεις από τους οπαδούς του, με πρώτο και καλύτερο τον Χρήστο Μπαλαντίνα, ο οποίος μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook άρχισε να με υβρίζει, να απειλεί τη σωματική μου ακεραιότητα και να παροτρύνει άλλους αν πράξουν το ίδιο».

Όπως λέει τον Μάιο του 2013 στα πλαίσια της περιοδείας που έκανε, επισκέφτηκε τον Μπαλαντίνα στο σπίτι του στις Σοφάδες Καρδίτσας, προκειμένου να ζητήσει τον λόγο για τις απειλές και τις ύβρεις στο πρόσωπό του, στον ηλεκτρονικό τύπο και στο διαδίκτυο. Μάλιστα γνώρισε και τους γονείς του, τους οποίους προειδοποίησε ότι ο γιος τους είχε μπλέξει σε μια εγκληματική οργάνωση.

Αρχηγός ο Σώρρας- Ενήμερες οι Αρχές

«Κορυφή της πυραμίδας της επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης είναι ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας, το νούμερο δύο είναι η Β.Χ, το νούμερο τρία ο Ι.Κ. και το νούμερο τέσσερα ο Χρήστος Μπαλαντίνας» λέει. Και συνεχίζει: «Θεωρώ δεδομένο ότι ο Χρήστος Μπαλαντίνας είτε τέλεσε είτε όχι το έγκλημα, ο ίδιος είναι θύμα της επικίνδυνης αυτής εγκληματικής οργάνωσης που επιδίωξη έχει την διακήρυξη μίσους και ρατσισμού από τους εκπροσώπους της με πρώτο από όλους τον ηγέτη της, Αρτέμη Σώρρα (με πλούσιο φάκελο στην Ασφάλεια της Πάτρας)… Στην προκειμένη περίπτωση οι λέξεις που είχαν απευθύνει «θα φάτε σφαίρες» επαληθεύτηκαν ως απειλές που είχαν εξαγγείλει μερικά χρόνια πριν, διότι φαντάζομαι το θύμα θα ήθελε να αποσκιρτήσει από την εγκληματική οργάνωση αλλά δεν τα κατάφερε».

Η δεύτερη σελίδα της κατάθεσης Μαντέ

Η αναφορά του Ελευθέριου Ρήνου

Μάλιστα ο μάρτυρας προσκόμισε στις Αρχές και αναφορά που είχε καταθέσει από τον Αύγουστο του 2014 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Ελευθέριος Ρήνος σε βάρος Μπαλαντίνα, Σώρρα και λοιπών μελών της Οργάνωσης. Σε αυτή αναφέρει ότι την περίοδο που ερευνούσε την υπόθεση Σώρρα άρχισε να δέχεται επιθέσεις με αναφορές στον ίδιο και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, με χαρακτηριστική ένταση, απειλητικό, χυδαίο και εξυβριστικό χαρακτήρα.

Ο Ρήνος ο οποίος με την έρευνά του αποδόμησε το «παραμύθι Σώρρα» αναφέρεται και σε ένα ακόμα μέλος της οργάνωσης, τον Ι.Κ, ο οποίος «μεταξύ άλλων απειλών και δυσφημιστικών και εξυβριστικών για την προσωπικότητά μου δηλώσεων» δημοσιοποίησε τα προσωπικά του στοιχεία επικοινωνίας (κινητό και τηλ οικίας του, διεύθυνση, φωτογραφία του).

Παραστρατιωτική Οργάνωση

Ο Ελευθέριος Ρήνος

Στην αναφορά καταγράφεται και η παρουσία πρώην στρατιωτικών, γίνεται λόγος για άτομα που εκπαιδεύονται εν είδη παραστρατιωτικής οργάνωσης, αλλά και φερόμενοι πρώην πράκτορες της ΕΥΠ, που λειτουργούν ως «σωματοφύλακες» του Σώρρα τον οποίο και κατονομάζει ως τον ηθικό αυτουργό για το σύνολο των εγκλημάτων της οργάνωσης.

Όπως αναφέρει στο δικόγραφο ο «πόλεμος» σε βάρος του ξεκίνησε όταν ολοκλήρωσε την έρευνα του για τα πλαστά ομόλογα του Σώρρα. Αρχικά επικοινώνησε με μια φίλη της οργάνωσης η οποία τον παρέπεμψε στην Β.Χ. η οποία φέρεται να είναι μεγαλοαστέλεχος. Ο Ρήνος λέει ότι την πήρε τηλέφωνο για να βρεθούν το ίδιο βράδυ αλλά έκτοτε το μεγαλοαστέλεχος εξαφανίστηκε. Από εκείνη την στιγμή άρχισε να δέχεται απειλές από τον Μπαλαντίνα στο facebook.

O Μπαλαντίνας καλούσε τα μέλη της οργάνωσης σε βιαιοπραγίες εναντίον του και έγραψε ότι ο ίδιος και ο Σώρρας τον ψάχνουν στην Αθήνα για να του σπάσουν τα κόκκαλα. «…Οι οπαδοί της οργάνωσης αποδέχθηκαν το κάλεσμά του και κάποιοι προσφέρθηκαν να με ‘’γεμίσουν τρύπες», καταλήγει.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν παραπεμφθεί τρία άτομα: Ο Σώρρας, ο Μπαλαντίνας και ο Ι.Κ.

Την ίδια στιγμή στον ανακριτή Λαμίας που χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας της παιδοψυχιάτρου αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες που όπως λένε έχουν δεχτεί απειλές από την «ομάδα Σώρρα», ενώ δικαστικοί κύκλοι θεωρούν δεδομένη την συνένωση όλων των δικογραφιών που εκκρεμούν για τον «επενδυτή» και την ανάθεσή τους σε εφέτη-ανακριτή.

Η αναφορά-ντοκουμέντο του Ελευθέριου Ρήνου στην Εισαγγελία της Αθήνας

\

πηγη

Απάντηση