«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε την γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του», λέει ο θυμόσοφος λαός μας και στην περίπτωση της κυβερνητικής παρέας φαίνεται πως επιβεβαιώνεται 100%. Λησμονώντας τα ατοπήματα του πρόσφατου παρελθόντος, η συγκυβέρνηση και κυρίως η διαπραγματευτική ομάδα προβαίνουν σε συνεχείς παλινωδίες, αποδεικνύοντας πως το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Ξεχνώντας τα πειράματα τύπου Βαρουφάκη και την εξαντλητική 17ωρη διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού, οι κατέχοντες την εξουσία οδηγούν για ακόμη μία φορά την ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής και τους συμπολίτες μας στα όρια της εξαθλίωσης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσπαθώντας να ισορροπήσει στη διελκυστίνδα μεταξύ «53» και υπουργικού θώκου, πότε υποστηρίζει την πλευρά των δανειστών και πότε ανεβαίνει στα κάγκελα και θυμάται τις εποχές που γυρνούσε με μια ντουντούκα τις πλατείες.
Ταυτόχρονα, η πιο τρανή απόδειξη της προχειρότητας του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι η στάση απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ είναι φίλος κι αδερφός μας στο ζήτημα του κουρέματος του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά ορκισμένος εχθρός μας στο ζήτημα των νέων μέτρων. Φανταστείτε λοιπόν την αντίδραση των εταίρων όταν ο υπουργός των Οικονομικών θα στέκεται περιχαρής μπροστά τους και θα τους αναλύει, με επιχειρήματα φυσικά, το «αλαλούμ» που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο.
Ο προδομένος, ο ξεπουλημένος Έλληνας που δεν αντέχει άλλους Μεσσίες έχει όμως ένα λόγο για να χαμογελά. Η φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη προσφέρει απλόχερα την ελπίδα, μέσω του σχεδίου που έχει εκπονήσει για την έξοδο από το φαύλο κύκλο της κρίσης, την αφορμή για να ατενίσει ο καθένας από εμάς με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να κρατήσει το τιμόνι της πατρίδας μας και να το οδηγήσει μακριά από τον κυκεώνα της κρίσης, δημιουργώντας μία νέα «Μεγάλη Ελλάδα».
Δεν αξίζει στον Έλληνα μια κυβέρνηση με Πολάκηδες και Καμμένους. Δεν ταιριάζει ένας υπουργός Οικονομικών που αποστέλλει επιστολές μετάνοιας που αποδεικνύουν πως έχουν συνηθίσει πια στο Μαξίμου να στέκονται «στα τέσσερα». Στον Έλληνα αξίζει μία φιλοευρωπαϊκή παράταξη, που δεν απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα και εθνικές αξίες στο βωμό του εθνικού συμβιβασμού. Οφείλουμε όλοι όμως να αντισταθούμε και να μην εθελοτυφλούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα καθεστώς σταλινικού επιπέδου, το οποίο πρέπει να στείλουμε στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας», γιατί η Βόρεια Κορέα δεν απέχει πολύ.
ΥΓ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά πως δεν είναι «Κούλης». Η πυγμή με την οποία αντιμετωπίζει ζητήματα οργανωτικής δομής αλλά και συμπεριφοράς των στελεχών αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο στο θετικό πρόσημο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η άμεση αντίδρασή του στην ηλίθια στάση των 16 βουλευτών που ανακίνησαν ένα ζήτημα της χουντικής περιόδου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Θα ήταν πρέπον όμως να τον αντιγράψουν και τα κυβερνητικά στελέχη και να μην «αγιοποιούν» τους νοσταλγούς του Χίτλερ με ρομαντικά ταξιδάκια στο Καστελόριζο.

Κωνσταντίνος Αν. Ταγαράς
Γραμματέας ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
Δήμου Κορινθίων