Δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται για 10 χρόνια χωρίς να δουλεύει

0

imagehandler-10

Όλα αυτά τα χρόνια έχει λάβει περισσότερα από 450.000 ευρώ -Εφυγε από τη δουλειά του εξαιτίας διαφωνίας που είχε με το αφεντικό του -Μέχρι να βρει δουλειά θα πληρώνεται με 3.700 ευρώ το μήνα

Ένας Γάλλος δημόσιος υπάλληλος ο οποίος άφησε τη δουλειά του πριν από μια δεκαετία εξαιτίας διαφωνίας που είχε με το αφεντικό του έχει λάβει από το κράτος όλα αυτά τα χρόνια περισσότερα από 450.000 ευρώ -παρόλο που δεν εργάζεται.

Ο Bosko Herman συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά λαμβάνοντας το μήνα 3.700 ευρώ και θα εξακολουθεί να αμείβεται με αυτό ποσό μέχρι να βγει στη σύνταξη το 2023. Για πέντε χρόνια, από το 2001 μέχρι το 2006 ο Herman ήταν γενικός διευθυντής σε δημόσια υπηρεσία στην Saint-Savine της ανατολικής Γαλλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Figaro o Herman άφησε τη δουλειά του εξαιτίας προσωπικών διαφορών που είχε με τον δήμαρχο της πόλης το 2006.

Μια εναλλακτική εργασία σε ένα άλλο δημαρχείο στην Vitry-le-François δεν απέδωσε και σύμφωνα με νόμο του 1894 αν ένας υπάλληλος δεν μετακινηθεί σε ακριβώς ίδια θέση με τις ίδιες αρμοδιότητες τότε το κράτος μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη εργασία οφείλει να πληρώνει στον εργαζόμενο το 75% του μισθού του.

Ο 55χρονος Herman όλα αυτά τα δέκα χρόνια έχει κάνει δεκάδες αιτήσεις για δουλειά αλλά καμία δεν ανταποκρίνεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας άλλοι 150 δημόσιοι υπάλληλοι στη Γαλλία βρίσκονται στην ίδια θέση.

Απάντηση