ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ Μ.Κ.Ο.  ΦΤΩΧΕΙΑ  ΛΑΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΤΙΜΟ

0

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στην Κόρινθο, εγκρίθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας (πλην ενός συμβούλου ο οποίος καταψήφισε) και του κυρίου Πιέτρη , η συνδιοργάνωση με τη γνωστή Μ.Κ.Ο. “ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ” και στα πλαίσια της καταπολέμησης της φτώχειας (;) η συνδιοργάνωση στις 15 Απριλίου από τον Δήμο και την Μ.Κ.Ο., καλλιτεχνικής εκδήλωσης με Ρουμανικό συγκρότημα που προσκάλεσε η Μ.Κ.Ο..

image

Μέχρις εδώ υποφερτά, αν επρόκειτο μόνο όπως φανταζόμαστε για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, άσχετα αν αρνηθήκαμε (η πλειοψηφία) την ικανοποίηση αντίστοιχων αιτημάτων άλλων φορέων όπως πχ ο σύλλογος ΑΜΕΑ για τη συνδιοργάνωση της πρόσφατης επιτυχημένης ημερίδα τους.

Το ζήτημα ήταν ότι η ΜΚΟ στο αίτημα της το οποίο όπως είπαμε εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία , ζήτησε από το Δήμο και έγινε δεκτό να αναλάβει όλα τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής , σίτισης κλπ του συγκροτήματος. Άρα μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Προτάθηκε από την κυρία Δημητριάδη κατά τη συνεδρίαση αυτά τα χρήματα να δοθούν απευθείας στις δομές κατά της φτώχειας αλλά δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία .

Πως να γίνει άλλωστε από μια δημοτική αρχή που είναι γνωστή για τέτοιες συνεργασίες με Μ.Κ.Ο. και παρόμοια πανηγύρια αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών ;

Το μόνο που μένει να δούμε για να συμπληρωθεί το πάζλ είναι τη γνωστή εταιρεία Catering να πωλεί προϊόντα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Όσον αφορά την κοινή δήλωση Δήμου και Μ.Κ.Ο. ότι δηλαδή,

«Οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να περνάει κανένας Κορίνθιος την κρίση μόνος. Στο επίκεντρο των δράσεων μας βρίσκεται ο Πολιτισμός, καθώς η τροφή της ψυχής μπορεί να ωθήσει τους συμπολίτες μας να βρουν τον δρόμο της επανένταξης με αξιώσεις στο κοινωνικό σύνολο»,
την αφήνω στην κρίση του λογικού αναγνώστη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Leave a Reply