Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε πρόταση για δωρεάν γεύματα (γεύματα αγάπης) σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται υπέρμετρα.

Θεωρώ ότι η πρόταση υποβλήθηκε καλόπιστα και το ίδιο καλόπιστα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν συμφωνώ όμως ως προς την χρησιμότητα της αλλά και ως προς την αναγκαιότητα της.

Δεν συμφωνώ στο να αποδεχόμαστε με κάτω τα χέρια κάθε μέρα και με διαφορετικό τρόπο την φτωχοποίηση μας και την απώλεια της αξιοπρέπειας μας.

Δεν συμφωνώ στο να μαθαίνουμε τον Έλληνα και την Ελληνίδα να ζουν με πολύ λιγότερα από αυτά που τους αξίζουν.

Δεν συμφωνώ στην ανάληψη από φορείς όπως ο Δήμος πρωτοβουλιών που είναι ενέργειες χορήγησης φιλοδωρημάτων προκειμένου όλοι εμείς, οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος, να “κοιμηθούμε ήσυχα” στις γιορτές, διότι τάχα και με χρήματα άλλων μάλιστα, κάναμε το καθήκον μας.

Όχι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αναγνωρίζω τις καλές προθέσεις αλλά σίγουρα δεν κάναμε το καθήκον μας.

Το καθήκον μας σαν δημοτική αρχή, θα το έχουμε κάνει όταν βοηθήσουμε να ελαττωθεί σημαντικά η ανεργία και ιδίως των νέων στην περιοχή μας.

Όταν θα σταματήσουμε να βλέπουμε τα νέα παιδιά να φεύγουν από τις γειτονιές μας και να προσφέρουν τα δυνατά τους μυαλά, την εργατικότητα τους και τις τεράστιες επιστημονικές τους γνώσεις για τις οποίες δαπάνησαν τεράστια ποσά πολιτεία και οικογένειες, σε χώρες που τους εκμεταλλεύονται χωρίς να έχουν ξοδέψει τίποτε.

Και τρόποι υπάρχουν. Αρκεί να αποφασίσουμε να το συζητήσουμε όλοι σοβαρά, χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις και με αποδοχή του ρόλου του καθενός μας στην κοινωνία.

Όταν βρούμε αυτό το θάρρος, θα έχουμε κάνει το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα να περιορίσουμε τουλάχιστον και ίσως κάποτε να σταματήσουμε φαινόμενα όπως αυτά που προανέφερα.

Θάρρος χρειάζεται μόνο και αυτογνωσία. Και τότε θα συμφωνήσουμε πραγματικά.

Και εμείς και οι δημότες.

 

Βασίλειος Πανταζής

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Κορινθίων