Δήμος Κορινθίων : Η φεγγαράδα της κ. Χρισταρά

2

received_1506808179344917

Η έκθεση των Κούρων στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου αποτέλεσε το γεγονός του καλοκαιριού που γέμισε μεγάλη χαρά τους Κορίνθιους.

Η Αρχαία Κόρινθος αποτελεί πολιτιστικό κεφάλαιο για ολόκληρη τη χώρα αλλά ταυτόχρονα είναι τεράστιο τουριστικό εργαλείο για το Δημο Κορινθίων που δεν έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα.

Και όμως … στην πρόσφατη Αυγουστιάτικη πανσέληνο, η Αρχαία Κόρινθος έμεινε κλειστή

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά στενάχωρα σχόλια γι αυτό και όχι μόνο από Κορίνθιους.

Μου μετέφεραν μάλιστα μια πληροφορία ότι ένας άμοιρος υπάλληλος φύλαξης γινόταν αποδέκτης των αγανακτισμένων τουριστών που αναγκάζονταν να τραβούν φωτογραφίες πίσω από τα συρματοπλέγματα

Οταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο, είχα αρχικά βάλει τίτλο «Κλείστο το γιατί δεν αντέχουμε άλλη ξεφτίλα».

Μετά θυμήθηκα ότι αυτός ο δήμος έχει και αντιδήμαρχο τουριστικής ανάπτυξης και επιτροπή τουρισμού.

Θυμήθηκα το πανηγυράκι όταν η κ. Χρισταρά ανέλαβε να αναπτύξει τον τουρισμό στο δήμο.

Θυμηθηκα και τη δεξίωση που μας είχε κάνει για να μας πει οτι μας θέλει στο πλευρό της για να τελειώσουμε όλοι μαζί την περίοδο της εσωστρέφειας.

Μας ζήτησε μάλιστα και ιδέες για να βγει προς τα έξω ο δήμος.

Τότε υπήρξαν κάποιοι που είπαν ότι πρόκειται για ακόμα μία επιτροπή από αυτές που φτιάχνει η δημοτική αρχή όταν δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα κάτι που και εγώ ο ίδιος αρνιόμουν να πιστέψω. Δε μπορούσα να σκεφτώ καν την πιθανότητα η εξαιρετική στο ιατρικό επάγγελμα και πλέον αντιδήμαρχος τουρισμού κα Χρισταρά θα έμπαινε σε αυτό το τριπάκι…

Πίστωση χρόνου στην κ. Χρισταρά δόθηκε. Προσδοκία υπήρξε ειδικά σε μία περίοδο κρίσης που η παραμικρή χαραμάδα ανάπτυξης αποτελεί είδηση.

Φτάσαμε όμως στο 2016 και στην Αρχαία Κόρινθο δεν μπορείτε κυρίες και κύριοι ούτε καν να διασφαλήσετε να είναι ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος.

Σε έναν αρχαιολογικό χώρο που επί εποχής Νομαρχίας και σε συνεργασία με χορηγούς απολαμβάναμε ξεχωριστά θεάματα.

Θυμιζουμε ενα…

εκδηλωση

Και μη μου αρχίσετε το παραμυθάκι με τις αρμοδιότητες και τα κονδύλια γιατί όταν έγιναν τα εγκαίνια των Κούρων, ο δήμαρχος έβγαλε λόγο και έλεγε ότι ο δήμος έχει να βάλει λίγα λεφτά στο μουσείο. Διαφημίζουν συνεχώς την ευρωστία του δήμου στα οικονομικά!

Για πόσο καιρό ο δήμος αυτός θα συνεχίσει να ζει στη μιζέρια και την φθορά;

Λίγος σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά κύριοι.

Δε μπορεί μόνο τα κλαρίνα να γίνονται σωστά.

Οσο για την κ. Χρισταρά και την επιτροπή τουρισμού, μας χρωστάνε μια φεγγαράδα. Δεν περιμένουμε κάτι περισσότερο πλέον.

Υ.Γ Το πόσο μεγάλη ζημιά ήτανα υτό για την Αρχαία Κόρινθο το βλέπεις με ένα απλό search στο GOOGLE. Θα σας κάνει να δακρύσετε όταν δείτε τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Ελλάδα της κρίσης. Αυτό για όσους ψάξουν για ελαφρυντικά…

Υ.Γ 2 Η φωτογραφία που ντύνει το άρθρο είναι της φίλης Δήμητρας, μιας εκ των πολλών επισκεπτών που αντίκρισαν την κλειστή πορτα του αρχαιολογικού χωρου…

Θ.Τ

2 COMMENTS

  1. πολύ καλά κάνει η Αθανασία, τα συγχαρητήρια να τα δώσετε στους Κορίνθιους που την ψήφισαν

Leave a Reply