Δημητρόπουλος: Τα χειρότερα έρχονται…

0

dimitro

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Κορίνθου ΕΧΑΣΕ και την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε προκειμένου να προχωρήσει σε Αυτοτελή Διαχείριση των Απορριμάτων.
Η εκτίμησή μου είναι οτι έγινε δέσμιος ιδεολογικών αγκυλώσεων , υποσχέσεων που ήταν αέρας , αλλά και μίας εντελώς λαθεμένης προσωπικής στρατηγικής , που έχει εδώ και πολύ καιρό οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο.
Η Ευκαιρία Χάθηκε πλέον κι αυτό είναι εμφανώς κατανοητό από τους πάντες μας.
Ο κ. Πνευματικός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την στήριξη που του προσέφερε η μειζονα αντιπολίτευση , αφού της ζητήθηκε από τον ίδιον τον κ. ΔΗΜΑΡΧΟ , κάτι που πράξαμε για να πάρει ορθολογικές υλοποιήσιμες κατευθύνσεις… (παρά τις προκλήσεις που δεχθήκαμε).
Προσωπικά είμαι υπέρ της Τοπικής Διαχείρισης και πιστεύω ακράδαντα , αν ο Δήμαρχος είχε την διάθεση να ακούσει και τις δικές μας προτάσεις , τα πράγματα δεν θα είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Προτίμησε τους δικούς του Συμβούλους , που τελικά αποδείχθηκε περίτρανα , οτι δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν μία τόσο σοβαρή υπόθεση.
Η παρτίδα χάθηκε και τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα εξαιτίας της διάσπασης που υπάρχει στον ΦΟΣΔΑ.
(Φορέας Διαχείρισης Απορριμάτων Πελοποννήσου)
Σε όλα τα επίπεδα στον Τομέα Απορρίματα ο Δήμος έχει τεράστια προβλήματα.
Προβλήματα στην Διαχείριση των Ανακυκλώσιμων , τα οποία δεν μπορούν να λυθούν με πρόχειρες λύσεις που προέκυψαν από ανάγκη.
Η Κομποστοποίηση παρά τις αρχικες βαρυσήμαντες ανακοινώσεις κυριολεκτικά βούλιαξε. Δεν υπάρχει κανένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο , δεν υπάρχουν Μελέτες και φυσικά δεν υπάρχει καμία Αδειοδότηση για τίποτα τελικά.
Με μόνο “όπλο” την σύγκρουση Δήμου Κορινθίων με τον Περιφερειάρχη , κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει , οτι θα μπιρούσε να στηθεί Τοπική Διαχείριση.
Είναι η Δεύτερη φορά λοιπόν που ο κος Πνευματικός ενώ “Υποσχέθηκε” στους πολίτες και συνδημότες μας , οτι θα λύσει το πρόβλημα των Σκουπιδιών , απέτυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ …
Αποδείχθηκε οτι ήταν όλα απλά επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων καί στο “παρελθόν” καί “Τώρα” , τα οποία όμως έσβησαν άδοξα , όσο αδέξιος ήταν ο χειρισμός τους.
Αυτό που με Τρομάζει είναι , οτι ακόμα δεν έχουμε δει κανένα Ολοκληρωμένο Έργο για τα Σκουπίδια στην Κόρινθο και φοβάμαι οτι μπροστά μας θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις με θύματα τους πολίτες.
Σε κάθε περίπτωση οι Ερασιτεχνισμοί στην διαχείριση Απιρριμάτων θα κοστίσουν στον Δήμο μας…!
Τα Χειρότερα Έρχονται κι είναι μπροστά μας.
Όσο δε ο ΦΟΣΔΑ είναι ακέφαλος και διασπασμένος , δεν υπάρχει φως στην άκρη του Τουνελ. Πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει ο ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου για να αρχίσουμε να συζητάμε λύσεις για την επόμενη μέρα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Ως Μέλος του ΦΟΣΔΑ θα κάνω ότι είναι δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση με το μυαλό μου πάντα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κορίνθου και των Κορινθίων Πολιτών.
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Leave a Reply