Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου Κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου στον Κόρφο προϋπολογισμού 180.000 €. Το ποσοστό έκπτωσης που επιτεύχθηκε είναι 50,39%.

Το έργο χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους.

Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ο νέος παραλιακός πεζόδρομος συνολικού μήκους 240 μέτρων. Πρόκειται για το τμήμα μεταξύ του παλιού πεζόδρομου που είχε κατασκευαστεί από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και του τμήματος που κατασκευάστηκε το 2014 από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Έτσι ολοκληρώνεται η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου και μπορεί πλέον ο επισκέπτης και ο παραθεριστής του Κόρφου να απολαύσει τον περίπατό του από την είσοδο του χωριού (όπου το παλιό έλος) και διασχίζοντας τον οικιστικό ιστό του γραφικού ψαροχωρίου να φθάσει μέχρι την απέναντι πλευρά όπου η ταβέρνα Σπηλιώτη και πέραν ακόμα μέχρι την είσοδο του κόλπου.

Στην μελέτη του έργου προβλέπεται πλακόστρωτο με σταμπωτό πλάτους 6 μέτρων , φωτιστικά και το μήκος του δρόμου είναι 240 μέτρα.

Μετά τον έλεγχο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο και άμεσα θα αρχίσουν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου. Ελπίζουμε αμέσως μετά το Πάσχα να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και με την έναρξη τους τουριστικής σαιζόν να έχει ολοκληρωθεί.