Δίκη ψευτογιατρού: Σήμερα καταθέτουν τα θύματά του Dr… Kontos

0

“Λήγει στις 16 Δεκεμβρίου το 18μηνο της προφυλάκισής του «Dr Kontos», o οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό στον «Ευαγγελισμός»
Τα όσα βίωσαν όταν βρέθηκαν μέσα στην απελπισία τους δίπλα στον «ψευτογιατρό», ο οποίος τους έταζε με το αζημίωτο θεραπεία για τον καρκίνο με βότανα και κάθε είδους μαντζούνια, θα αρχίσουν να ξεδιπλώνουν σήμερα τα θύματά του στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.”
Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει μάρτυρας που έχασε τον πατέρα του από τις… συμβουλές του Dr Kontos – έτσι συστήνονταν στα θύματά του ο «ψευτογιατρός» – και θα ακολουθήσουν άλλοι πέντε από τους περίπου 60 μάρτυρες κατηγορητηρίου που αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη.
Την ίδια στιγμή, παραμένει άγνωστο αν ο «ψευτογιατρός», που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», θα εξουσιοδοτήσει σήμερα κάποιον δικηγόρο ώστε τον εκπροσωπήσει στη δίκη. Το δικαστήριο, χθες, κάνοντας δεκτή την σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, αποφάσισε να προχωρήσει τη δίκη με τον κατηγορούμενο ωσεί παρόντα. «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, χθες, ζητώντας τη πρόοδο της δίκης για τη πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν μπορεί παρά να «τρέξει» με γοργούς ρυθμούς, δεδομένου ότι στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το ανώτατο όριο της προφυλάκισης για τον κατηγορούμενο και αν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί απόφαση, αυτός θα αφεθεί ελεύθερος
Χθες επί τρεις και πλέον ώρες ο εισαγγελέας της έδρας διάβαζε το πολυσέλιδο κατηγορητήριου σε βάρος του 48χρονου, ο οποίος σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη ευθύνεται για το θάνατο 12 ασθενών – ανάμεσά τους και καρκινοπαθείς – και παράλληλα βαρύνεται και με κακουργήματα που αφορούν σε 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Συγκατηγορούμενοι του 48χρονου είναι και 16 ακόμη πρόσωπα που εμφανίζονται ως συνεργοί του, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός. «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι», έχει πει στην απολογία του στην ανάκριση ο «ψευτογιατρός» για τα πρόσωπα που τώρα θα «μοιράζονται» το εδώλιο μαζί του.

Σύμφωνα με βούλευμα ο …Dr Kontos υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες, πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι πολλές και επισύρουν πολυετή κάθειρξη. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Το πλέον συγκλονιστικό είναι ότι ανάμεσα στα θύματα του «ψευτογιατρού» βρίσκονται και παιδιά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανηλίκου, το οποίο το 2014, σε ηλικία μόλις 13 ετών, είχε διαγνωσθεί με γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη δικογραφία, πλησίασε τους γονείς του παιδιού και δήλωσε ότι είναι «παιδοχειρουργός νευροχειρουργός – παιδοογκολόγος, εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας». Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την απελπισία των γονιών και λέγοντας τους πως μπορεί να εγγυηθεί την ίαση του παιδιού τους, τους έπεισε να διακόψουν «την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία, με χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κ.λπ και να ακολουθήσουν ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε ο ίδιος». Η θεραπεία που πρότεινε ο 48χρονος «περιελάμβανε «εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμα και μη, άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης» τα οποία δήθεν «παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες και ήταν άγνωστα στον κόσμο, ακόμη και στα περισσότερα μέλη της ιατρικής κοινότητας». Μόνο που η εν λόγω «θεραπεία» αποτελούνταν από «υγρά εμπεριέχοντα δραστικά συστατικά κάνναβης, έλαια κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα». Παράλληλα, ο κατηγορούμενος υπέβαλλε το παιδί σε «διατροφή», η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταπόνηση του οργανισμού του και την αποστέωσή του. Το αποτέλεσμα ήταν η υγεία του ανηλίκου «να επιδεινωθεί ραγδαία και σε σημείο μη αναστρέψιμο, με την απρόσκοπτη αύξηση του όγκου, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα παρέμεινε αυτό παντελώς ακάλυπτο από τη δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να περιέλθει σε κωματώδη κατάσταση και να αποβιώσει στις 17.02.2017, σε ηλικία 16 ετών». Ο κατηγορούμενος κατάφερε να αποσπάσει από τους γονείς της παιδιού ποσό 19.502 ευρώ.

πηγή

Leave a Reply