Δικη Λακη Γιαννιδάκη – Αλ. Πνευματικού: Μηδέν από Μηδέν=Μηδέν

0

Κι ενώ όλοι ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την Δίκη μεταξύ Λακη Γιαννιδάκη – Αλ. Πνευματικού, τελικά μας προέκυψε παραγραφή…

Μάλιστα, τα φερόμενα ως αδικήματα του εκδότη της ηλεκτρονικής σελίδας «Σφεντόνα», για τα οποία τον μήνυσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Πνευματικός, παραγράφηκαν χάρη στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το νόμο, που εφάρμοσε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, τα αδικήματα που κατά τον Δήμαρχο τέλεσε σε βάρος του ο Λάκης Γιαννιδάκης, παραγράφηκαν, αλλά με όρους (πάλι σύμφωνα με το νόμο).

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν ο Λάκης Γιαννιδάκης καταδικαστεί τελεσίδικα μέσα σε ένα χρόνο σε αδίκημα που φυλακίζεται έως 2 χρόνια, τότε θα γίνει και η Δίκη η σημερινή. Με άλλα λόγια, το ΔΙκαστήριο δεν αποφάσισε αν είναι ένοχος ή όχι ο Λάκης Γιαννιδάκης, ούτε αν ο Δήμαρχος είχε δίκιο ή όχι.

Άλλωστε, όλα τα λέει η απόφαση «Παύει υφ΄όρων ποινική δίωξη».

Το θέμα βέβαια είναι άλλο: Μπορεί ένας Δήμαρχος να μηνύει συνεχώς έναν δημοσιογράφο με στόχο να του κλείσει το στόμα; Και αυτό άσχετα από το γεγονός ότι μπορεί μέσα στα ρεπορτάζ ή άρθρα του δημοσιογράφου να βλεπει ο αναγνώστης εμπάθεια ή αναλήθειες ή ανακρίβειες.
Κριτής σε όλα αυτά πρέπει να είναι ο αναγνώστης και όχι ο Δικαστής, κατά την ταπεινή μας άποψη. Κι είναι σίγουρο ότι ο αναγνώστης έχει σχηματίσει άποψη για την διαμάχη του Λάκη Γιαννιδάκη με τον Δήμαρχο Κορινθίων, που συμπίπτει με τον τίτλο του άρθρου μας.

Αυτό που ενδιαφέρει τους κορίνθιους δημότες είναι το έργο που αυτή την στιγμή δεν παράγει ο Δήμαρχος Κορινθίων κι όχι τα όσα αναφέρει σχεδόν κάθε μέρα για τον Δήμαρχο ο Λάκης Γιαννιδάκης, που μοιάζει σαν αρνητικό λιβάνισμα.

Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν οι πρωταγωνιστές των δικαστικών αιθουσών, ο κορίνθιος δημότης ενδιαφέρεται για διαφάνεια, παραγωγή έργου και στήριξη του δημότη και όχι για σώου στα δικαστήρια.

Eidisoules.gr

Οι δηλώσεις Πνευματικού:

Η απαντηση Γιαννιδακη:

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ

Επειδή οι φαιδρότητες  ειδικών αναλυτών δικαστικών αποφάσεων έχουν γίνει αιτία να γελάνε και οι πέτρες ακόμα στην Κόρινθο  και φυσικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους ακολουθήσουμε ή αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες , λέμε μόνο το εξής .

Σήμερα  επισκέφθηκαμε την γραμματέα της Δίκης της περασμένης Δευτέρας και υποβάλαμε αίτηση για να μας δοθούν τα πρακτικά της  συγκεκριμένης δίκης.

Ευγενικά η γραμματέας μας οδήγησε στον πρόεδρο υπηρεσίας του Πρωτοδικείου για να εγκρίνει το αίτημά μας. Όταν ο κ.πρόεδρος ρώτησε την γραμματέα για τι είδους υπόθεση ενδιαφερόμαστε να πάρουμε  τα πρακτικά ,η γραμματέας του απάντησε : « ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ»

Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο ο κ.Πνευματικός και η ομάδα του να «καταπιούν» την  ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΜΑΣ από το σεβαστό δικαστήριο.

Γιαυτό άλλωστε και ο «ανεξάρτητος» έξω από το δικαστήριο τους  έλεγε μεγαλοφώνως «Ψηλά το κεφάλι ρεεεε»

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν και στους δημοσιογράφους που αναμασάνε τις δηλώσεις Πνευματικού , ότι και για τα δύο σοβαρά αδικήματα που μας κατηγορούσε ο κ. Πνευματικός τόσο της ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ όσο και την ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ….ΑΘΩΩΘΗΚΑΜΕ …

Η παραγραφή του αδικήματος της απλής εξύβρισης ήταν ήδη γνωστό ότι ήταν παραγεγραμμένο και δεν έγινε καμμία ακροαματική διαδικασία γιαυτό.

Εμείς  λοιπόν ως δικαιωμένοι και αθωωμένοι δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να τρέξουμε για να προσβάλουμε την  ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ .

Εκείνοι που έχουν πρόβλημα ή τραβάνε ζόρι με την απόφαση ας προσφύγουν στα αρμόδια δικαστικά όργανα για τα περαιτέρω,

Και κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Κορινθίων κ. Πνευματικό που είναι από τους πλέον τακτικούς και φανατικούς αναγνώστες της sfedona.gr

Απλά μόνο είμαστε υποχρεωμένοι να του ξανατονίσουμε  ότι «ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΕΣ , ΕΠΟΠΤΕΙΕΣ  και ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ γίνονταν μόνο στην διάρκεια της επταετούς δικτατορίας και  παλαιότερα στην διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής .

Ας πάψει λοιπόν σήμερα να ονειρεύεται τέτοια πράγματα !

Μόλις πάρουμε καθαρογραμμένα τα επίσημα πρακτικά της δίκης έχουμε να σας ενημερώσουμε για …..πολύ ενδιαφέροντα θέματα μέσα από αυτά .

Υπομονή λίγες μόνο μέρες!

Απάντηση