«Ξέπλυμα» 4 δισ. με Bitcoin: Η δίκη του 38χρονου που «διεκδικούν» ΗΠΑ και Ρωσία

0

Στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η δίκη του 38χρονου Ρώσου που «διεκδικείται» από ΗΠΑ και Ρωσία για ξέπλυμα με Bitcoin.

Στη σημερινή δίκη στην οποία έδωσε το παρών ο πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και η σύζυγος του 38χρονου, εξετάστηκε το αίτημα έκδοσης που υπέβαλαν οι αμερικανικές αρχές με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να εκτιμά ότι το ύψος του «ξεπλύματος» μέσω Bitcoin ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 4 δισ. ευρώ!

Η διαδικασία στο ακροατήριο ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου -το οποίο καλείται να γνωμοδοτήσει εάν θα κάνει δεκτό ή όχι το αμερικανικό αίτημα- διεκόπη για μία ώρα ύστερα από αίτημα που υπέβαλε το νομικό επιτελείο του 38χρονου εκζητούμενου.

Ο 38χρονος Ρώσος, απαντώντας σε ερωτήσεις του δικαστηρίου, δήλωσε ότι επαγγέλλεται τεχνικός Διαδικτύου, γνωρίζει τις κατηγορίες που του καταλογίζουν οι αμερικανικές Αρχές, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της συζύγου του 38χρονου, η οποία κρατούσε στα χέρια της την Αγία Γραφή και προσευχόταν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

«Καταρρίψαμε τα επιχειρήματα ένα προς ένα» είπε μετά το τέλος της διαδικασίας ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συνήγορος του 38χρονου Ρώσου.

Από την πλευρά του κατηγορούμενου διακινήθηκε το επιχείρημα ότι ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μέσω Bitcoin είναι φτωχός. Ωστόσο, όταν συνελήφθη στη Χαλκιδική ο 38χρονος διέμενε σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου.

http://www.protothema.gr/greece/article/717844/thessaloniki-xekinise-i-diki-tou-38hronou-pou-diekdikoun-ipa-kai-rosia/

Leave a Reply