Δικαστικό “χαστούκι” για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για τα εμβάσματα των 5,3 εκατ. ευρώ

0

xatzigiannis_533_355

“Όχι” στο αίτημα του γνωστού τραγουδιστή, Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος έχει καταθέσει έφεση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών κατά του βουλεύματος που τον στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των εμβασμάτων των περίπου 5.300.000 ευρώ που έστειλε τη διετία 2010-2011 στην Κύπρο, λέει η αντεισαγγελέας Εφετών, Ευσεβία Κορμηκιάρη.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο την απόρριψη της έφεσης του Μιχάλη Χατζηγιάννη επί του βουλεύματος με το οποίο παραπεμπφθηκε στο εδώλιο για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 1199/16 εισαγγελική της εισήγηση, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετωπν η έφεση του κατηγορούμενου τραγουδοποιού να κριθεί απαράδεκτη και να επικυρωθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Πλέον αναμένεται η κρίση του Συμβουλίου Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί για το αν θα κανει δεκτό ή όχι το αίτημα του Μιχ. Χατζηγιάννη.

Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαϊου ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας για την ίδια υπόθεση, ζητώντας να πληρώσει όσα του αναλογούν! Η κρίση του διοικητικού εφετείου για το ζήτημα αναμένεται.

Απάντηση