Διεξοδο από Νικολόπουλο για κάθοδο στις εκλογές σε στελέχη που κοπηκαν τα κόμματά τους;

0

Ανάμεσα στα 50 κόμματα που έχουν καταθέσει αίτηση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου βρίσκεται και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου με την ονομασία «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα το κόμμα Νικολόπουλου ονομαζόταν «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος». Έχει προστεθεί, δηλαδή, η ονομασία «Έλληνες», η οποία παραπέμπει στην ονομασία του κόμματος Κασιδιάρη. Έχει προστεθεί μάλιστα στο έμβλημα και η ελληνική σημαία.

Όπως αναφέρεται και στο site του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες», ο πρώην βουλευτής του Πάνου Καμμένου, Κώστας Κατσίκης, αναλαμβάνει αντιπρόεδρος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του νέου μορφώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετήθηκε το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, Κυριάκος Τόμπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και τα ονόματα των υποψηφίων, μετά το μπλόκο που θα βάλει ο Άρειος Πάγος στο κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης προσανατολίζεται να κάνει δήλωση στήριξης στον Νίκο Νικολόπουλο. Στη συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι του Κασιδιάρη, οι οποίοι είναι πάνω από 200 σε όλη την Ελλάδα, θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του Νικολόπουλου. Για να το καταφέρει αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης, στην αίτηση που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για συμμετοχή του κόμματος «Έλληνες» στις εκλογές οι υποψήφιοί του δεν θα ξεπερνούν τους 50, και έτσι το κόμμα του θα έμενε εκτός εκλογικής αναμέτρησης.
Όπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας σε τοπικό ραδιόφωνο, βρισκόταν σε συζητήσεις με τον εισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Οι επαφές δεν αφορούσαν ενδεχόμενο σύμπραξης με τους «Έλληνες» του Κασιδιάρη, όπως έμμεσα διευκρίνισε, αλλά έγιναν μόλις ο Α. Κανελλόπουλος αποφάσισε να άρει την απόφαση να ηγηθεί των «Ελλήνων», και να επανενεργοποιήσει το κόμμα του, ΕΑΝ.
Αν και υπήρξε συμφωνία σε πολλά σημεία μεταξύ Νικολόπουλου-Κανελλόπουλου, επίσης Αχαιού, σύμπραξη δεν υπήρξε, αφού το ενδεχόμενο απορρίφθηκε ομόφωνα από τη Διοικούσα Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, η οποία αποφάσισε αυτοτελή κάθοδο στις κάλπες της 21ης Μαΐου.
Όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία Νικολόπουλου-Κασιδιάρη έγινε στο παρά πέντε, πριν την εκπνοή υποβολής αίτησης στον Άρειο Πάγο.
Αύριο, Παρασκευή, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την απαγόρευση και του νέου μορφώματος που φιλοξενεί υποψηφίους-στελέχη του Κασιδιάρη.

Leave a Reply