Διεθνής Ημέρα Μουσείων: 4ήμερο διαδραστικών εκδηλώσεων στο Μουσείο Τεγέας

0

Πέμπτη 18/5 – Κυριακή 21/5/2017
Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας
Διεθνής Ημέρα Μουσείων
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μη φοβάσαι τα ανείπωτα … Τα ανείπωτα είναι η απόδειξη ότι υπάρχει αλήθεια … Για να τη βρεις είτε την αντανακλάς είτε τη δημιουργείς …
H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης συνδιοργανώνει με την εταιρεία πολιτισμού πeripatos τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».
Ένα τετραήμερο (18-21 Μαΐου) για μικρούς και μεγάλους, πλούσιο σε εκδηλώσεις:
Πέμπτη (18/5) και Παρασκευή (19/5)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
9.00 – 10.30:Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: Πάντες άνθρωποι και μύθοι πάντα ένα παραμύθι
11.00 – 12.30:Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: Πάντες άνθρωποι και μύθοι πάντα ένα παραμύθι
Με αφετηρία την ιστορία της αρχαίας πόλης της Τεγέας, το παιδί θα κληθεί να ερευνήσει τις κρυφές πτυχές των μεγαλύτερων ιστορικών και μυθικών προσωπικοτήτων της περιοχής, μέσα από εικαστικές και βιωματικές δραστηριότητες. Θέλοντας να φέρει σε επαφή το μαθητικό κοινό με τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής του, το μουσείο «ανοίγει το κουτί με τα μυστικά του» περιμένοντας τους μικρούς του φίλους να τα ανακαλύψουν.
Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά σε μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών ο αριθμός των παιδιών θα ανέρχεται σε 40 – 50 παιδιά (Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για τις δύο ημέρες 160 – 200 παιδιά).
Σάββατο (20/5) και Κυριακή (21/5)
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
10.00 : Ξεναγήσεις – Ενημέρωση εκπαιδευτικών
12.00:Ξεναγήσεις- Ενημέρωση εκπαιδευτικών
14.00: Ξεναγήσεις – Ενημέρωση εκπαιδευτικών
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 θα προσφέρονται ξεναγήσεις για το κοινό καθώς και ενημέρωση ομάδων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χρήση της μουσειοσκευής, των εκπαιδευτικών φακέλων και των σακιδίων ξενάγησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας.
ESCAPE ROOM – Μουσείο Διαφυγής
16.00 – 17.00:EscapeRoom με τίτλο: Μουσείο διαφυγής
17.30 – 18.30:EscapeRoom με τίτλο: Μουσείο διαφυγής
19.00 – 20.00: EscapeRoom με τίτλο: Μουσείο διαφυγής
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται τις απογευματινές ώρες …Ένα ζωντανό παιχνίδι λύσης μυστηρίου… Συνεργασία, λογική και ταχύτητα είναι τα δικά σας εφόδια για την επιτυχία … Ο χρόνος κυλά γρήγορα… Συγκεντρώστε στοιχεία, κλειδιά, κωδικούς, γρίφουςμε σκοπό να φέρετε εις πέρας την αποστολή που σας ανατίθεται μέσα σε μία ώρα. Θα τα καταφέρετε;
Το EscapeRoom αφορά σε ομάδες ενηλίκων έως 5 άτομα
Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε για έγκαιρη κράτηση στο info@peripatos.net, ή στο 6948515453 ή στο www.eventbrite.com.

Απάντηση