Διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία

0

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ετοιμάζεται να κάνει διερευνητικο διάλογο με την γείτονα Χώρα. Διάλογο με αυτόν που έχει επεκτατικες βλέψεις και που πριν μπει καλά – καλά το Νέο Ετος, παρανόμως, ανακοίνωσε NOTAM για όλο το 2021 στο μισό Αιγαίο. 

Σοκάρονται όμως όσοι επισκέπτονται την πόλη  Αφιόν Καραχισάρ, καθώς αντικρίζουν σε κεντρική πλατεία της πόλης ένα μακάβριο άγαλμα που δείχνει έναν όρθιο Τούρκο  να ρίχνει κάτω έναν Ελληνα, ενώ ετοιμάζεται κυριολεκτικά να τον κατασπαράξει.

Είναι άγαλμα – μνημείο για την “μεγάλη τουρκική νίκη” κατά των Ελλήνων τον Αύγουστο του 1922, ημερομηνία που σήμανε την αρχή της Μικρασιατικής καταστροφής από Οθωμανούς 

Το άγαλμα αυτό φιλοτέχνησε ένας Γερμανός γλύπτης και ζωγράφος με καταγωγή από την Αυστρία, ο Χένριχ Κρίππελ ο οποίος εργάστηκε 3 χρόνια για δημιουργία αυτού του τερατουργήματος που συμβολίζει την καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου του 1936 από τον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ τον “πατέρα των τούρκων”  και, αιματοβαμμένης στο αίμα των χριστιανών της Ανατολής, σύγχρονης Τουρκίας. Ο Κεμάλ Ατατούρκ σχολιάζοντας την όψη του αγάλματος τόνισε ότι δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την Μεγάλη Νίκη της Τουρκίας.

 

Οι Έλληνες θα προσθέσουμε ότι εκτός από την μεγάλη νίκη των Τούρκων κατά των Ελλήνων το 1922, δείχνει και την αγριότητα τους και με τι αιμοβόρο μανία εξολόθρεψαν τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Ενός τόπου που από τα αρχαιοτάτων χρόνων ήταν τόπος των Ελλήνων, που οι Τούρκοι ξερίζωσαν δίχως έλεος κάθε τι Ελληνικό, χωρίς να υπολογίζουν ούτε μωρά, ούτε τους γέρους, ούτε έγκυες γυναίκες, ΤΙΠΟΤΑ!!

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πάει για διερευνητικές συζητήσεις με την Τουρκία. Στέλνει τον κύριο Αποστολίδη! Δεν θα αναλύσω εδώ τι έκανε ο κύριος Αποστολίδης επί των κυβερνήσεων των Κ. Σημίτη,
Γ. Παπανδρέου και όλο το βιογραφικό του.
Εχει πλούσιο βιογραφικό. Φτάνει μόνο να πω ότι δήλωσε στο SKAI πως οι Τούρκοι έχουν δίκιο με τα χωρικά μας ύδατα.
Η Άγκυρα έχει θέσει 10 ζητήματα διαφορών στην ατζέντα, η Ελλάδα τι θα ζητήσει από την Τουρκία;; 

Ακούμε συχνά από την κυβέρνηση ότι μια διαπραγμάτευση θεωρείται επιτυχής όταν είναι win – win. Αλλά δεν μας είπαν το win-win σε τι ακριβώς αφορά; Μόνο στα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας; 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραβρεθεί στο τραπέζι διαλόγου με “λευκή κόλλα”.
Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει σκληρά τα εξής:

▪️Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 Ν.Μ. στο Αιγαίο όπως και στο Ιόνιο. Το προβλέπει το Διεθνές δίκαιο. 

▪️Αναγνώριση όλης της Ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο και στο Μεσόγειο, όπως το προβλέπει το Διεθνές δίκαιο. Δεν δεχόμαστε σε καμία των περιπτώσεων μειωμένη επήρεια νησιών. Όλα τα νησιά μας έχουν ΑΟΖ/ΥΦ. 

▪️Αποχώρηση των κατοχικων στρατευμάτων από την Κύπρο απαιτώντας την εφαρμογή 46 αποφάσεων του Σ. Α. ΟΗΕ. 

▪️Εφαρμογή της Συνθήκης Λωζάνης και αυτοδιοίκητο για Ίμβρο και Τενεδο. 

▪️Επιστροφή στο καθεστώς Εκκλησίας όλων των Εκκλησιών στη Τουρκία που έχουν μετατραπεί σε Τζαμιά. Να επιτραπεί η ελεύθερη λειτουργία τους. Απορρέει από Διεθνές δίκαιο. 

▪️Να ξεκινήσει η λειτουργία της Σχολής της Χάλκης. 

▪️Καθιέρωση της Αγίας Σοφιας στο Οικουμενικό Πατριαρχειο. Να σταματήσει ο Πατριάρχης να είναι αποκλειστικά Τούρκος υπήκοος, το εκανε η Καθολική Εκκλησία, μπορούμε και εμείς. 

▪️Διάλυση της στρατιάς στο Αιγαίο που απειλεί τα Ελληνικά νησιά, μαζί με τα αεροδρόμια και τις βάσεις εκτόξευσης πυραύλων (βάζουμε αυτό το αίτημα γιατί οι Τούρκοι ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών μας). 

▪️Αναγνώριση από την Τουρκία της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Ελλήνων της Μικρας Ασίας, Αρμενίων, αποζημίωση των κληρονόμων, αναγνώριση Γενοκτονίας των Ασσυρίων, Κούρδων. 

▪️Ένας από τους στόχους της Τουρκίας είναι η Θράκη μας και οι Έλληνες μουσουλμάνοι. Να σταματήσει την επήρεια της στη Θράκη μας. 

Η, αφού στο τέλος οι γειτονοι, δείχνοντας καλή θέληση, θα άρουν προσωρινά από τις παράνομες διεκδικήσεις τους τα θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών – (αποστρατικοποίηση των νησιών μας, αναγνώριση τουρκικής μειονότητας, τουρκικά επίσημη γλώσσα στα σχολεία, μουφτιδες (στη Θράκη μας) κλπ, η κυβέρνηση θα μας σερβίρει ως επιτυχία την συνεκμεταλευση win – win, και να μας πει ότι είναι μεγάλη νίκη που έχουμε κρατήσει την Ρόδο και την Κρήτη Ελληνικά;; 

Η παραχώρηση Ελληνικής κυριαρχίας πιστοποιείται από 3 Ιανουαρίου 2021 με έκδοση NOTAM Α 6763/2021. Η Άγκυρα ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελέσει για έναν χρόνο αεροναυτική άσκηση με πυρά στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, ανάμεσα σε Αγ. Ευστράτιο και Αντίψαρα. Ουσιαστικά, με στρατιωτικά μέσα εκτελεί την κατάληψη, κατοχή και κατακερματισμο της Ελληνικής κυριαρχίας. Η Άγκυρα εκ των προτέρων αθετεί την μη εμπρηστική συμπεριφορά. Με αυτούς πηγαίνουμε να συνομιλήσουμε;; 

Η Ελληνική κυβέρνηση μέχρι και σήμερα δεν έχει αντιδράσει και δεν έχει ακυρώσει την τουρκική NOTAM προκειμένου να διασφαλίσει την ελληνική κυριαρχία. 

Εδώ γεννάται ερώτηση: γιατί η κυβέρνηση αποκρύπτει την εφαρμογή της συγκεκριμένης NOTAM, αλλά δίνει στη δημοσιότητα μόνο NAVTEX στο Αιγαίο;
Με τι ανάστημα πάει η Ελλάδα στο διάλογο με την Τουρκία, αφού η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης ισοδυναμεί με πλήρη αποδοχή παραχώρησης της ελληνικής κυριαρχίας;; 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΆΓΑΛΜΑ – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΛΕΨΕΙΣ.
ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΈΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΈΤΟΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ! 

Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, Τομεαρχης Παιδείας και Ειδικής Αγωγής Ελληνικής Λύσης, Κ.Βελόπουλος.

Leave a Reply