Διχασμένο το Κίνημα Αλλαγής για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

0

Όσοι θέτουν θέμα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν παρά πολύ καλά πως αμφισβητώντας το Κίνημα Αλλαγής αμφισβητούν τη Φώφη Γεννηματά. Σχεδόν δύο χρόνια από την εκλογή του νέου προέδρου της παράταξης από 212 χιλιάδες πολίτες η γκρίνια έχει επιστρέψει ξανά. Το 8% δεν ικανοποιεί κανέναν, ούτε την ηγεσία, ούτε τα στελέχη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή την 45η επέτειο από τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη μια σειρά στελεχών επιχειρηματολόγησε υπέρ της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, χρεώνοντας αποτυχία στο Κίνημα Αλλαγής. Πιο σαφής από όλους ήταν ο Νίκος Παπανδρέου, που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις πρόσφατες ευρωεκλογές. «ΠΑΣΟΚ και μόνο ΠΑΣΟΚ» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ζήτημα διεξαγωγής συνεδρίου ΠΑΣΟΚ έθεσε και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική και στο Κίνημα Αλλαγής και τις επιλογές της ηγεσίας. «Δεν είναι θέμα ονόματος και συμβόλων, είναι θέμα πολιτικών» επανάλαβε από την πλευρά του ο Σταμάτης Μαλέλης. Σύμφωνα με τον πρώην γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής η δημοκρατική παράταξη έφθασε στο 4% από τον εναγκαλισμό με τη Δεξιά.

Σε αυτό το κλίμα η Φώφη γεννηματά θα μιλήσει το βράδυ σε εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη, που φέτος θα γίνει στη Λάρισα, προκειμένου να υπογραμμιστούν οι διαχρονικές σχέσεις του Κινήματος με τον αγροτικό κόσμο. «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αλλά προχωράμε με το Κίνημα Αλλαγής» θα ξεκαθαρίσει και θα ζητήσει από τα στελέχη να μιλούν καθαρά.
Άλλωστε έχει ανακοινώσει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος του έτους. Θα έχει προηγηθεί προγραμματική συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής. Το 3ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή για τον πολιτικό προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Αν κάποιος θέτει θέμα ηγεσία να το πει ανοιχτά» σημείωσε στο prototthema.gr βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. «Αν κάποιος θέλει να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή αν άλλος προτιμά τη ΝΔ να το πουν και αυτό» προσέθεσε ο συνομιλητής μας. «Με τον πόλεμο φθοράς, απλά για μία ακόμη φορά απογοητεύουμε τους πολίτες» ολοκλήρωσε το σκεπτικό του.

Στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για την 3η του Σεπτέμβρη…

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ και τους Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις της Λάρισας. Το πρόγραμμα του εορτασμού θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της 3ης του Σεπτέμβρη με την κατάθεση στεφάνου από την Φώφη Γεννηματά στο «Μνημείο του Αγρότη» στο Κιλελέρ.

Στη συνέχεια θα λάβει χώρα πολιτική εκδήλωση στον χώρο έμπροσθεν του Αρχαίου Θεάτρου στη Λάρισα με θέμα: «Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Ύπαιθρο, την Αγρότισσα και τον Αγρότη: Αποτίμηση, προκλήσεις και προοπτικές». Θα μιλήσουν διαδοχικά ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ο Συντονιστής Αγροτικού Τομέα Μιχάλης Τζελέπης και εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου.

πηγη

Απάντηση