Διαψεύδει ο Σταθάκης ότι «παγώνουν» 25 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

0

ImageHandler (7)

«Το δημοσίευμα είναι ατυχές, εκτός τόπου και χρόνου» λέει ο υπουργός Οικονομίας

Κατηγορηματικά διέψευσε, μιλώντας στοFlashnews.gr, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, δημοσίευμα περί “παγώματος” του νέου ΕΣΠΑ.

“Το δημοσίευμα είναι ατυχές, εκτός τόπου και χρόνου. Πριν δέκα ημέρες είχαν έρθει στην Ελλάδα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επιβλέπουν το ΕΣΠΑ και τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά” σχολίασε.

Μάλιστα ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες αντέδρασαν, λέγοντας ότι αυτές είναι ανοησίες.

Σε ερώτηση αν υπάρχει οποιοσδήποτε κινδυνος ή ενδεχόμενη μελλοντική απειλή για το ΕΣΠΑ, ο κ. Σταθάκης εξίσου κατηγορηματικά απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Το δημοσίευμα του Βήματος για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο ανακριβές, αλλά εντελώς εκτός θέματος» έγραψε και στο Twitter ο κ. Σταθάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής της νέας κυβέρνησης άρχισαν να φτάνουν αρνητικά μηνύματα, τα οποία μετέδιδαν ότι οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν σε συστημική βάση τις οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ.

Leave a Reply