Διάγγελμα Τσίπρα: Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει το ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών

0

Πως η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί την τελεσιγραφική πρόταση των δανειστών, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σε νέο διάγγελμα που έκανε εν όψει οτυ δημοψηφίσματος το μεσημέρι της Παρασκευής. 

“Ο εμπνευστής των μνημονίων δικαιώνει την πρότασή μας” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Εξήγησε πως η έκθεση που δημοσίευσε χθες το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο κι άρα την αναγκαιότητα για λύση που θα περιέχει ρύθμιση του χρέους.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τους πολίτες, εκτός από ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών, να πουν και ΟΧΙ στο διχασμό και ΟΧΙ σε όσους προσπαθούν να τους δημιουργήσουν πανικό.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν υπό το κράτος των εκβιασμών θα αποδεχθούμε τη συνέχεια μιας πολιτικής, το αδιέξοδο της οποίας ομολογούν τώρα και οι δανειστές της, αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας, αν θα αποδεχθούμε να μειώσουμε τις συντάξεις για να ξεπληρώνουμε ένα μη βιώσιμο χρέος», με την τελευταία αναφορά να απευθύνεται σαφώς στους συνταξιούχους που έχουν ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες μέρες εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών.

 

Πηγή: το Κουτί της Πανδώρας

Leave a Reply