Δευτερη φορα αριστερα…Άσκηση Παρμενίων: Ο Αλέξης Τσίπρας, οι selfies και το look “Top Gun”

0

elikoptero1_533_355

  • Την στρατιωτική άσκηση Παρμενίων παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
  • Ο κ. Τσίπρας κάθισε στο πιλοτήριο C-130 και παρακολούθησε και την άσκηση ντυμένος στα χακί
  • Όλα τα παραλειπόμενα της άσκησης: Τα ψωμάκια που δεν ήταν χάμπουργκερ και η Έλενα Τζούλη
  • Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός για το προσφυγικό, το μισθολογικών των ενόπλων δυνάμεων και την οικονομική κρίση
    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Άσκηση Παρμενίων φέτος είχε απ’ όλα. Είχε και lifestyle, είχε υψηλές παρουσίες (βλ. Αλέξης Τσίπρας) και μάλιστα με πολλές διαφορετικές εμφανίσεις. Είχε όπως κάθε χρόνο εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση. Έτσι, η Άσκηση Παρμενίων, δεν αφορούσε μόνο όσους γοητεύονται από τον στρατό, αλλά και όσους θα ήθελαν να δουν τον πρωθυπουργό της χώρας να είναι ντυμένος πιλότος αλλά και πεζικάριος. Φυσικά δεν έλειψαν και οι…selfies.

Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες και γράφτηκαν και για την παρουσία της συζύγου του Πάνου Καμμένου, Έλενας Τζούλη, στην  άσκηση. Ωστόσο, όπως λένε αυτοί που ξέρουν το πρωτόκολλο προβλέπει την παρουσία της συζύγου του υπουργού Αμυνας.

Όμως και πάλι, ο Αλέξης Τσίπρας στο πιλοτήριο του C-130 και αργότερα με χακί στο “πεδίο της μάχης” ήταν το πρόσωπο που συζητήθηκε περισσότερο απ’ όλα. Ο κ. Τσίπρας αρχικά εμφανίστηκε με τζάκετ το οποίο είχε το όνομά του επάνω και στην συνέχεια με χακί αμφίεση που πάλι είχε το όνομά του ραμμένο.

Μετά το τέλος της άσκησης o κ. Τσίπρας έκανε μια δήλωση με πολιτικό νόημα τόσο για την οικονομική κρίση και για προσφυγικό, όσο και για τα μισθολογικά των ενόπλων δυνάμενων. Ο πρωθυπουργός, όσον αφορά στο προσφυγικό είπε: «Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο, τα σύνορα είναι ασφαλή το εγγυάστε εσείς. Η πατρίδα μας όμως βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης, Ουκρανία, Λιβύη, Συρία. Η κατάσταση σε αυτό το τρίγωνο είναι κατάσταση έντασης. Οι εντάσεις αυτές διευρύνουν τον κύκλο και την υφή σύγχρονων προκλήσεων. Όμως βρισκόμαστε και εν μέσω μίας άλλης κρίσης της προσφυγικής, που είναι πρόκληση για την Ευρώπη. Η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότερα. Εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει τα καταλαβαίνουμε, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε και από τους γείτονες μας να πράξουντο ίδιο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκει και στα θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης: «Τα εξοπλιστικά αποτέλεσαν στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων και κατασπατάλησης πόρων, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ανάπτυξη μίας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά αποτελούν παρελθόν. Προχωρούμε με γοργά βήματα στον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό όλου πλέγματος της Εθνικής Άμυνας. Από τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, όπως το μισθολογικό, μέχρι την διαφάνεια και την αμυντική βιομηχανία. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Γι αυτό μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν η χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου και προχωρούμε άμεσα στο επίδομα παραμεθωρίου». Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι υπάρχουν οι δεσμευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της δύσκολη συγκυρίας η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατό».

Απάντηση