Δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα – Προχωρώ σε μηνύσεις και αγωγές

0

ImageHandler (4)

Θα ήταν ανήθικο «αν έβγαζα φράγκα» υποστήριξε ο υπουργός για τα ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους – Θα ζητήσει την άρση του απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

Νέες απαντήσεις επιχείρησε να δώσει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με το «σκάνδαλο» που αφορούσε σε δικηγορική προμήθεια 12% για να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους υπαλλήλους.

Όχι απλώς είναι ηθικό αλλά θεωρώ και τίτλο τιμής που αντέδρασα σε αυτές τις πολιτικές (σ.σ. της διαθεσιμότητας) δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και επισήμανε: Δική μου πολιτική είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων; Του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι εγώ παλεύω για την εφαρμογή της.

Πού βρίσκεται το ηθικό ζήτημα; Πάλευα στα δικαστήρια και με την αρθογραφία μου, παλεύω και τώρα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Υποστήριξε ότι θα ήταν ανήθικο «να βγάζω φράγκα» και συμπλήρωσε ότι «δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν θα συμβεί».

Ερωτηθείς για την κατηγορία ότι θα εισπράξει 12% ως δικηγορική προμήθεια ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι αυτό αφορά μόνο τις μισθολογικές διαφορές όχι για το θέμα των διαθέσιμων.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να μην αισθάνεται ότι η δουλειά σου είναι η πολιτική «εγώ δεν αισθάνομαι επαγγελματίας πολτικός.

Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ, αν το έκανα θα ήταν σαν να δεχόμουν τη λάσπη που μου πέταξαν, ανέφερε.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα ζητήσει την άρση του απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούν τον ίδιο και προανήγγειλε ότι «εαν δεν μου ζητήσουν συγγνώμη θα υποβάλω μήνυση και αγωγή κατά του Βήματος και Bild».

Είπε, δε, ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με όλα τα εργολαβικά συμφωνητικά και όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του επιμένοντας ότι πρόκειται για «ένα συμβόλαιο διαπλοκής που δεν έχει στόχο εμένα αλλά την κυβέρνηση».

Leave a Reply