Δεν υφίσταται θέμα συμψηφισμού για τα χρέη των καναλιών

0

ImageHandler (1)

Κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν ξεκάθαρα – «Δεν γίνεται να παίζουμε. Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει και δεν μπορεί κανείς να διεκδικεί την φορολογική ασυλία»

Νέα επίθεση προς του τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έχουν καταβάλει τα σχετικά τέλη για την περίοδο 2011-2014 εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τα μνημόνια.

«Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις που ζουν με δανεικά από τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιήσει οι φορολογούμενοι να οφείλουν και να μην πληρώνουν», είπε ο υπουργός και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν ξεκάθαρα «ένα πρέπει ή όχι να πληρώσουν;».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «δεν γίνεται να παίζουμε» γιατί «ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει και δεν μπορεί κανείς να διεκδικεί την φορολογική ασυλία».

«Συγκεκριμένα Μέσα που έχουν συνηθίσει την φορολογική ασυλία προσκόμισαν επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κριτική», ανέφερε στη συνέχεια για να προσθέσει: «Δεν υφίσταται κανένα θέμα συμψηφισμού. Στο σχετικό νόμο προβλέπεται ότι ο τηλεοπτικός χρόνος προς κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο παρέχεται δωρεάν. Αλλοι λένε πως επειδή έχουμε περάσει στην ψηφιακή εποχή δεν πρέπει να πληρώσουν για χρέη που αφορούν όταν εξέπεμπαν αναλογικά. Όμως η ψηφιακή μετάβαση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ λέγοντας ότι «υπήρξε το βάρβαρο κλείσιμο της ΕΡΤ με πρόσχημα παθογένειες του παρελθόντος και καθ υπαγόρευση ορισμένων που ζητούσαν απολύσεις».

Ακόμη, υποστήριξε πως το κλείσιμο εξυπηρέτησε «ιδιωτικά συμφέροντα  και την διαπλοκή».

«Από την ενέργεια προκύπτουν πολιτικές και άλλες ευθύνες. Έγινε μεθοδευμένος ακρωτηριασμός της ενημέρωσης του πολίτη και προκλητική εύνοια συμφερόντων. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ με μια νέα σύμβαση παραχωρούνταν  στην Digea οι συχνότητες», είπε ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί «την κατάργηση της πράξης της προηγούμενης κυβέρνησης».

Leave a Reply