ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!! 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

0

Την μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμάει στις 19 Μαΐου ο απανταχού Ελληνισμός. Διεκδικώντας την καθολική αναγνώριση του εγκλήματος της Τουρκίας.

Ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει μία ικανότητα να ξεχνάει, με την οποία διαγράφει οδυνηρά και τραυματικά γεγονότα. Έτσι αντιμετωπίζει την ζωή με νέες δυνάμεις και δεν εγκλωβίζεται στο παρελθόν που θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάθλιψη.

Όμως η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, είναι επίσης εξίσου σημαντικό στοιχείο της νθρώπινης ύπαρξης. Είναι αυτό που μας καθοδηγεί ως Εθνος, μας τονώνει τον Πατριωτισμό, μας διδάσκει και φωτίζει το μέλλον μας. Ο λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμενος να την ξαναζήσει. Πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε τα σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του Εθνους μας.

Η Γενοκτονία χωρίζεται σε δύο φάσεις. Ξεκίνησε μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 από τους Νεοτούρκους, εντάθηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και κορυφώθηκε πολύ πιο άγρια και απάνθρωπα το 1919- 1923 με τον Κεμάλ Μουσταφά.

353.000 Έλληνες Πόντιοι σφαγιάστηκαν τις ζοφερές εκείνες ημέρες του ξεριζωμού σε έναν ατέλειωτο χορό θανάτου. Επίσης 1.250.000 πήραν τον κακοτράχαλο δρόμο της προσφυγιάς αφήνοντας στα πατρικά εδάφη τις περιουσίες, τους διασκορπισμένους συγγενείς τους, αλλά και τους τάφους των προγόνων τους.

Η διεθνής βιβλιογραφία βρίθει από μαρτυρίες για τα εγκλήματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Οι αποτρόπαιες μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν οι βιασμοι των γυναικών, εξορίες, οι σφαγιασμοί μαθητών στα σχολεία, τα καταναγκαστικά έργα, φυλακίσεις, οι εκτελέσεις, βασανιστήρια, πορείες στην έρημο, στέρηση νερού και φρικαλεότητες που δεν μπορεί να τις αντέξει ο ανθρώπινος νους. Εφάρμοσαν απάνθρωπες και κτηνώδεις πρακτικές για να εξαφανίσουν το Ελληνικό στοιχείο και να δημιουργήσουν Τουρκική φυλετική καθαρότητα στα εδάφη του ανέκαθεν ελληνικού Πόντου.

Η γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου αλλά και των άλλων εθνοτήτων (Αρμενίων και Ασσυρίων), ήταν εκείνη που δίδαξε αργότερα τους Ναζιστές και Φασίστες κατακτητές να διαπράξουν τις δικές τους γενοκτονίες και μαζικές εκκαθαρίσεις.

Η σημερινή Τουρκία δεν διαφέρει και πολύ από την Τουρκία του Κεμάλ, με εορτασμούς διεκδικήσεις των Ελληνικών εδαφών και διατηρήσεις των ” ηρωικων μνημείων” εκείνων των χρόνων. Κάθε χρόνο, στις 19 Μαΐου η Τουρκία εορτάζει την Ημέρα μνήμης του Κεμάλ Ατατουρκ. Πέρση, απευθυνόμενος στην νεολαία της χώρας ο Ερντογάν ανέφερε ότι στα μάτια των νέων βλέπει το πνεύμα και τον ενθουσιασμό της περιόδου του Εθνικού Αγώνα που ξεκίνησε ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με την άφιξη του στη Σάμσουν στις 19 Μαΐου και ο Αγώνας απλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα. Το τουρκικό έθνος σύμφωνα με τον Ερντογάν από το παρελθόν μέχρι σήμερα εξάλειψε τις απειλές κατά της πατρίδας και της σημαίας με επιμονή, με θάρρος, με αποφασιστικότητα και με πίστη.

(κάτω βλέπουμε ένα από πολλά “μνημεία” των Τούρκων, ένα μακάβριο άγαλμα που δείχνει έναν όρθιο Τούρκο να ρίχνει κάτω ένα να Έλληνα, ενώ ετοιμάζεται να τον κατασπαράξει)

Το 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Έκτοτε δίδεται μία συνεχής μάχη σε διεθνές επίπεδο για την αναγνώριση της γενοκτονίας από την διεθνή κοινότητα με πρωταγωνιστές διακεκριμένους Έλληνες ιστορικούς και διανοούμενους καθώς και από την Παποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και τον απόδημο Ελληνισμό.

353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση !!!

Ο Ποντιακός Ελληνισμός ζητά σύσσωμος την Διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας από τους Τούρκους. Ζητά επίσης και από την Τουρκία, αν πράγματι σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, να αναγνωρίσει τα εγκλήματα της. Οι Έλληνες Πόντιοι δεν ζητούν αποζημιώσεις, ζητούν μία επίσημη συγνώμη για να αναπαυθούν οι ψυχές των νεκρών τους.

Η Ελληνική Λύση δίνει μάχες για να συσταθεί επιτέλους ένας δικομματικός φορέας για την προβολή παγκοσμίως της Γενοκτονίας των Ποντίων και να υπάρξει μέσα από συνολική προσπάθεια η παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, Τομεαρχης Παιδείας και Ειδικής Αγωγής Ελληνικής Λύσης, Κ.Βελόπουλος. Πολιτευτής Νομού Κορινθίας.

Leave a Reply