«Δεν ψωνίζουμε – δεν δουλεύουμε»: 24ωρη απεργία για την κυριακάτικη αργία, συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις

1

Καθολικό και πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων για σήμερα, Κυριακή 7, Μαΐου έχουν κηρύξει ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, σε συνεργασία με την ΟΙΥΕ αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στην ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές – Συλλαλητήριο στην Αθήνα στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα) πραγματοποίησε η ΟΙΥΕ, συγκεντρώσεις στην Ερμού πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες καθώς και το ΠΑΜΕ- Αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε αρκετές μεγάλες πόλεις

(φωτογραφία από  την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, πηγή: 902.gr)

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος, «σήμερα γίνεται μια μεγάλη κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο και δίνουμε μία απάντηση σε αυτούς που επιχειρούν να πάρουν την Κυριακή». Όπως πρόσθεσε, «αυτό είναι ένα θέμα βαθιά πολιτικό, διότι πίσω από το άνοιγμα της αγοράς, αυτό που θέλουν, είναι να κλείσουν τα μικρά καταστήματα, ώστε το μεγάλο μερίδιο να το πάρουν οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα».

Ακόμη, ο Γιώργος Ρώρος υπογράμμισε ότι «αυτή την φορά έχουμε ευρείες συμμαχίες και πιστεύω ότι όλη η κοινωνία είναι μαζί μας, γιατί αν ανοίξει η αγορά, τότε θα ακολουθήσουν και άλλοι μετά από εμάς.» Επίσης, διαμαρτυρία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ. Να σημειωθεί ότι λίγα καταστήματα άνοιξαν σήμερα το πρωί στην Πάτρα, όπου και αυτά έκλεισαν έπειτα από τις κινητοποιήσεις.

Με απεργία και συγκέντρωση απάντησαν οι έμποροι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι των Χανίων στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί στην οδό Μουσούρων (Κάτωλας). Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Νίκος Βουρλάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε πως τα καταστήματα και οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ενώ αντίθετα αυτοί που θα ευνοηθούν είναι οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα επιβάλλοντας στο προσωπικό τους εξαντλητικά ωράρια. Από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο Φ. Ρηγανάκος δήλωσε την αντίθεση των εργαζομένων στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν είδα κανένα να φωνάζει να βάλουνε το δημόσιο να δουλεύει απογέυματα και Σάββατα

Απάντηση