“Δεν ντρέπεσαι”;

0

alex1_533_355

Ιστορίες φορολογικής… τρέλας! Τι συνέβη όταν κατάστημα έδωσε… “αρχαία” απόδειξη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη;

Είναι τέτοια η έκταση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, που το να μην κόβονται αποδείξεις σε ελληνικές επιχειρήσεις έχει… καταντήσει ως κάτι αυτονόητο.

Πλέον όμως περνάμε σε… άλλα επίπεδα, αφού… μαγειρεμένες αποδείξεις κόβονται ακόμη και στον αναπλρωτή υπουργό Οικονομικών!

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, περί ου ο λόγος, μίλησε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο και αναφερόμενος στο ζήτημα των φορολογικών ελέγχων, αφηγήθηκε μια… δική του περιπέτεια: “Πήγα για μπάνιο 7 η ώρα το απόγευμα, ζήτησα απόδειξη για τον καφέ που πήρα και μου έφερε με τον αριθμό 43 και του λέω δεν ντρέπεσαι; Εδώ έχει 100 άτομα, δεν ήπιαν όλοι από ένα καφέ από το πρωί“;

Επιπλέον, σχετικά με τα πρόστιμα μετά από ελέγχους για φοροδιαφυγή, ο ίδιος τόνισε πως: “Είχαμε ένα αυστηρό θεσμικό πλαίσιο που έφτανε σε επίπεδα υπερβολής, δηλαδή είχε μεγάλα πρόστιμα αλλά μικρή εισπραξιμότητα. Γι’ αυτό επανεξερτάζουμε το πως αυτά τα έσοδα από τα πρόστιμα θα αυξηθούν. Άμεσα θα έρθει διάταξη που θα κάνει πιο αυστηρά τα πρόστιμα. Στον επιχειρηματία που δεν κόβει αποδείξεις, θέλουμε να του πούμε να συννενοηθεί με τον λογιστή του γιατί όταν γίνει ο έλεγχος θα πληρώσει περισσότερα”.

Δείτε το βίντεο

 

Leave a Reply