Δεν έκανα εγώ τις αλλαγές αλλά η γ.γ. της κυβέρνησης! – Η εμπλοκή με Cosco φέρνει ανασχηματισμό;

0

tsiprasdritsas_526_355

– Η υπόθεση Cosco μπορεί να ανοίξει γρηγορότερα από ότι αναμενόταν το θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης
– Δρίτσας: «Η γενική γραμματεία της κυβέρνησης με κριτήριο όχι συμβατικό αλλά με κριτήριο ορθής νομοθέτησης προέβη σε αλλαγές»
– Οι ενστάσεις της εταιρείας Cosco για τη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική εταιρεία, “απειλεί” να τινάξει στον αέρα το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα

πηγη

Εξηγήσεις για τις αλλαγές που έχουν προκαλέσει εμπλοκή μεταξύ της κυβέρνησης και της Cosco όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού επιχείρησε να δώσει στην Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας επι της ουσίας είπε ότι τις αλλαγές για τις οποίες διαμαρτύρεται η Cosco δεν τις έκανε ο ίδιος, δηλαδή το υπουργείο του αλλά η γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

«Όχι το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά η γενική γραμματεία της κυβέρνησης με κριτήριο όχι συμβατικό αλλά με κριτήριο ορθής νομοθέτησης προέβη σε αλλαγές που δεν έχουν σχέση με παραβίαση συμφωνημένων όρων και κανόνων», είπε ο κ. Δρίτσας.

Την ίδια ώρα, μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι ενστάσεις της εταιρείας Cosco για τη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική εταιρεία, “απειλεί” να τινάξει στον αέρα το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα από το Σάββατο.

Πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό αιφνιδιασμένο από την εξέλιξη και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον “συνήθη ύποπτο” Θοδωρή Δρίτσα, ωστόσο τόσο στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος όσο και του ΤΑΙΠΕΔ θεωρούν ότι ο υπουργός Ναυτιλίας δεν ευθύνεται και ότι οι ενστάσεις της εταιρείας δεν συνάδουν με τον θόρυβο που ξέσπασε και έχουν να κάνουν με “νομοτεχνικές βελτιώσεις”.

Πάντως οι αντιρρήσεις της εταιρείας αναμένεται να ληφθούν υπόψη στην αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης που κατά την κυβέρνηση ούτως ή άλλως είναι καλύτερη από την προηγούμενη, ωστόσο σε πολιτικό επίπεδο η υπόθεση Cosco μπορεί να ανοίξει γρηγορότερα από ότι αναμενόταν το θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης, είτε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είτε με αφορμή παραίτηση ενός υπουργού που θα διευκολύνει τον κ. Τσίπρα. Το αν αυτός θα είναι ο υπουργός Ναυτιλίας θα φανεί προσεχώς!

Leave a Reply