`Δεν είναι αμαρτία για ένα σχολείο να μην ξεκινά την ημέρα με προσευχή`

0

filis_ypourgeio_491_355

πηγη

«Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας – Τάχθηκε και κατά των παρελάσεων λέγοντας «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός μιας παρέλασης»

Τη λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην προσευχή και τις παρελάσεις ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του σε δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου.

Όσον αφορά τις παρελάσεις τάχθηκε υπέρ των εκδηλώσεων στα σχολεία λέγοντας ότι «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης».

Ο Νίκος Φίλης για να αποσείσει, μάλιστα, τις ευθύνες από τα χέρια του «έκανε μπαλάκι» τις ευθύνες στον σύλλογο διδασκόντων λέγοντας ότι κάθε απόφαση θα γίνεται δεκτή.

Οι απόψεις του κ. Φίλη πάντως δεν έγιναν δεκτές χωρίς αντιδράσεις με τον δήμαρχο Κορίνθου να του επισημαίνει ότι «θα προκληθούν μεγάλες αντιπαραθέσεις που θα προκαλέσουν διχασμό στην κοινωνία» παρατηρώντας ότι μπορεί ο Σύλλογος Διδασκόντων να αποφασίσει ότι δεν θα γίνεται προσευχή και παρέλαση σε μια κοινωνία που είναι πιο συντηρητική.

Leave a Reply