Δανάη Στράτου: Ενοικίαζε σπίτια χωρίς σήμα του ΕΟΤ – Τι απαντά ο Βαρουφάκης

0

DanStrat_596_355

Στο “μικροσκόπιο” μπαίνει η δραστηριότητα της συζύγου του υπουργού Οικονομικών,Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάης Στράτου, σχετικά με τα πολυτελέστατα σπίτια σε Πλάκα και Αίγινα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η πολυτελέστατη βίλα του ζεύγους στην Αίγινα, καθώς και η οικία της Πλάκας ενοικιάζονταν για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες.

Το ζήτημα όμως είναι πως η ενοικίαση αυτή γίνεται χωρίς να υπάρχουν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά. Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κα Στράτου και η μητέρα της Δανάη Πόταγα (διάσημη εικαστικός, επίσης), οι οποίες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των σπιτιών, θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει ούτως ώστε να εκδώσουν την απαραίτητη εκ του νόμου άδεια του ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτήν την ενοικίαση. Κάτι τέτοιο επισύρει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Η απάντηση του Βαρουφάκη

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης με δηλώσεις του στην εφημερίδα απαντά πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπίτι της Αίγινας ούτε με την οικία της Πλάκας.

«Δεν αποτελούν τα παραπάνω προσωπική μου περιουσία, ούτε όμως και της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά»

Στην περίπτωση της εξοχικής βίλας στο νησί του Αργοσαρωνικού, ως ιδιοκτήτες εμφανίζονται η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της, Γιώργος Μομφεράτος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ το νεοκλασικό διαμέρισμα δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στην πεθερά του, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, και τα δύο σπίτια δεν έφεραν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, το απαραίτητο δηλαδή πιστοποιητικό που επιτρέπει στον κάθε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ.

Σχετικά με την έκδοση του Ειδικού Σήματος, ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να διαχωρίζει τη θέση του και να επιμένει πως δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τα δύο ακίνητα. Μάλιστα, ειδικά για το ακίνητο της Πλάκας στενός συνεργάτης του ανέφερε στην εφημερίδα πως ο ίδιος ο υπουργός πλήρωνε ενοίκιο στην πεθερά του για να μένει εκεί, ενώ προσθέτει πως μέσα στην εβδομάδα μετακομίζει από την Πλάκα στην Πλατεία Μαβίλη.

Leave a Reply