ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ, ΤΕΛΕΣΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

0

<

p dir=”ltr” style=”line-height:1.2;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;text-indent: 36pt;text-align: justify;”>Με Ι. Αγρυπνία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, για τα μοναχικά άτομα, εορτάστηκαν κι εφέτος τα Άγια Χριστούγεννα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο.

<

p dir=”ltr” style=”line-height:1.2;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;text-indent: 36pt;text-align: justify;”>

<

p dir=”ltr” style=”line-height:1.2;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;text-indent: 28.35pt;text-align: justify;”>Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 24ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Κορίνθου.

<

p dir=”ltr” style=”line-height:1.2;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;text-indent: 28.35pt;text-align: justify;”> Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, κατά την οποία κατακλύστηκε κυριολεκτικώς ο ευμεγέθης Ι. Ναός από πλήθος ευσεβών Χριστιανών, όλων των ηλικιών, ιδιαιτέρως όμως νεαρών ατόμων και οικογενειών με μικρά παιδιά, οι οποίοι  σχεδόν στο σύνολό τους κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

<

p dir=”ltr” style=”line-height:1.2;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;text-indent: 28.35pt;text-align: justify;”>

<

p dir=”ltr” style=”line-height:1.2;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;text-indent: 28.35pt;text-align: justify;”>Το εόρτιο Μήνυμα των Χριστουγέννων του Σεβ. Μητροπολίτου μας ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Γρηγόριος Θεοδώρου, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη και μοίρασε σε όλους τους παρισταμένους το αντίδωρο.

<

p dir=”ltr” style=”line-height:1.2;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;text-indent: 28.35pt;text-align: justify;”>

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ., τελέσθηκε η 2η  Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

Leave a Reply