Χάσι: «Δεν είναι τελικός, αλλά έχουμε… υπερκίνητρο!»

0

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και προσπάθησε να διώξει από τους παίκτες του το άγχος της πρεμιέρας που τους φέρνει αντιμέτωπους με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο “Γ. Καραϊσκάκης” – “Για αυτά τα ματς ήρθα στον Ολυμπιακό”, δήλωσε ο Ρομαό.

Ο Κοσοβάρος προπονητής είπε αυτά που θεωρούσε ότι έπρεπε για να… τσιτώσει τους παίκτες του και ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί για τα πλάνα του με Σπόρτινγκ. Ο Χάσι είπε για:

Το εάν θεωρεί ότι είναι τελικός: «Μέχρι τώρα ακούω τελικός και τελικός με Σπόρτινγκ λες και ήρθε το τέλος του κόσμου για την ομάδα μας. Κανείς δεν λέει να διασκεδάσουμε με τον αγώνα. Να το απολαύσουμε πρώτα. Πέρυσι ήμασταν Europa και φέτος είμαστε στο Champions League. Δεν είναι τελικός και δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη. Ναι πρέπει να πάμε να κερδίσουμε αλλά έχουμε τόσα ματς μετά και επίσης να πάμε και στην έδρα της Σπόρτινγκ».

Την έδρα του Ολυμπιακού και το πως θα γίνει πάλι… κάστρο για να παίρνει νίκες όπως παλιά και το τι θα πει για κίνητρο στους παίκτες του: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τα κάνουμε όλα καλά. Δεν χρειάζομαι εγώ να δώσω έξτρα κίνητρο. Το έχουν ήδη οι παίκτες μου. Έχουμε υπερκίνητρο ως ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς στο πιο υψηλό κίνητρο. Να είμαστε προσεκτικοί, συμπαγείς και ενωμένοι και δεν είναι τόσο καλό το πολύ υψηλό κίνητρο και ο ενθουσιασμός. Ο 12ος παίκτης μας το έχει κάνει ξανά. Μας έχει στηρίξει. Το είδα εδώ όταν ήρθα με Αντερλεχτ που επηρεάστηκε τότε η ομάδα και Ριέκα. Θέλουμε να πάμε καλά και να σπάσουμε αυτό το κακό σερί που λέτε πως έχουμε εντός τα τελευταία χρόνια».

Το κατά πόσον έχει σκεφτεί το πως θα αγωνιστεί: «Δεν θα σας πω το πως θα παίξω. Θα κάνω πιο έξυπνο τον αντίπαλο έτσι. Καταρχήν θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με 11 (γέλια). Δεν θα παίξουμε 11 πίσω από την μπάλα αλλά θα είμαστε προσεκτικοί. Να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας αύριο διότι εάν όχι πότε θα το κάνουμε; Με Μπαρτσελόνα; Θα πρέπει να μην αφήνεις πολλούς χώρους σε μια ομάδα όπως η Σπόρτινγκ. Είναι άλλα τα ματς που παίζεις Ευρώπη σε σχέση με Ελλάδα».

Την Σπόρτινγκ και την άποψη ότι είναι φαβορί και το τι πιστεύει ο ίδιος: «Εάν σκεφτείτε το τι παίκτες πήρε η Σπόρτινγκ το έκανε και για Ευρώπη. Και εμείς το ίδιο. Η Σπόρτινγκ μπορεί να παίξει με πολλούς τρόπους. Ψηλά και χαμηλά. Έχει ποιότητα από το κέντρο και μπροστά. Και εμείς όμως έχουμε τα προσόντα μας. Έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο όπως ο Ρομαό. Θα φανεί ποιος θα αξιοποιήσει πιο καλά τα κενά του αντιπάλου. Θα δούμε πως θα φανούν οι ομάδες. Δεν θα πω ποιος είναι το φαβορί. Δεν θα ασκήσω τέτοια πίεση στην ομάδα μου ούτε κάτι άλλο. Θα το δούμε αύριο».

Ο Ρομαό από μέρους του ως αρχηγός της ομάδας και εκπροσωπώντας τους παίκτες είπε για:

Το εάν θεωρεί τον αγώνα κλειδί: «Είναι πράγματι πολύ σημαντικό για εμάς το ματς. Θέλουμε τους πόντους και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός: «Είναι ένα ματς δύσκολο. Η Σπόρτινγκ έχει πολύ καλή τεχνική αλλά και εμείς έχουμε πάρει τις οδηγίες μας από τον προπονητή και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Το κατά πόσον η ομάδα του έχει… φόβο ή αγχος και πίεση λόγω του κόσμου και επειδή παίζει πρώτο ματς εντός και το μήνυμά του στον κόσμο: «Όχι δεν φοβόμαστε κάτι. Παίζουμε εντος και όλοι θα μας βοηθήσουν. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Πολύ σημαντικό το ματς και τους περιμένουμε όλους στο πλευρό μας. όλο τον κόσμο μας».

Το ότι παίζει στόπερ αν και είναι μέσος ουσιαστικά: Ακούστε η αλήθεια είναι πως είμαι αμυντικός χαφ αλλά από την στιγμή που με επέλεξαν για στόπερ σημαίνει πως μπορώ να παίξω και να προσφέρω και εκεί.

Το γεγονός πως ήρθε στον Ολυμπιακό σαν βραδιές σαν την αυριανή: Ναι από πέρυσι ήρθα για την Ευρώπη. Πέρυσι ήμασταν στο Europa και φέτος Champions League. Αλήθεια σας λέω πως για αυτό ήρθα εδώ. Για τέτοια ματς και για να παίζω Ευρώπη.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Leave a Reply