Χαρίτσης: Πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

0

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται ως η πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη στο πολιτικό φάσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Κανάλι 1.

Πρόσθεσε ότι «η σοβαρή δουλειά του κόμματος πρέπει να εντατικοποιηθεί» και ότι «θα απευθυνθούμε όχι μόνο σε όσες και όσους μας ψηφίσαν, άλλα σε όλους όσοι έχουν λόγο για το μέλλον της χωράς και ανησυχούν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΝΔ».

Είπε ότι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης «είναι άκρως ανησυχητικά» και άσκησε κριτική και στο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Ν. Υόρκη. Καταλόγισε στη ΝΔ «στροφή 180 μοιρών σε κομβικά ζητήματα, σε σχέση με αυτά που έλεγε προεκλογικά», όπως το Μακεδονικό, αλλά και το θέμα του Ματιού, επί του οποίου έκανε λόγο για «σπέκουλα που αποσκοπούσε σε μικροκομματικά οφέλη».

«Ο Κ. Μητσοτάκης στο συμβούλιο του ΟΗΕ μίλησε για πρώτη φορά για την κλιματική αλλαγή, ως αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς. Και σε αυτή την περίπτωση προεκλογικά προέβη σε καταστροφική ρητορική, λασπολογία και τυμβωρυχία των νεκρών και απέδωσε ευθύνες μόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”, είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφορικά με το θέμα της Novartis ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για “κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής”, ωστόσο, όπως είπε, “γίνεται προσπάθεια από όλους, ΜΜΕ και πολιτικούς, να υποτιμηθεί το τεράστιο αυτό σκάνδαλο για το οποίο ξεκίνησε έρευνα το FBI”. Τόνισε ότι “η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και επιτελούς ο λαός να μάθει τι πραγματικά συνέβη και οδηγηθήκαμε σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο”, σημειώνοντας ότι “επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η διαλεύκανση του σκανδάλου σε όλα τα επίπεδα”.

Σε σχέση με το προσφυγικό, τόνισε πως δεν πρόκειται για ζήτημα που προσφέρεται για “πολιτικές νίκες”. Ανέφερε ότι εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που “σε πρωτόγνωρες συνθήκες αντιμετώπισε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, την ώρα που η Ευρώπη σφύριζε αδιάφορα”, “η ΝΔ προεκλογικά μιλούσε για φταίξιμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” και “τώρα το αποδίδει στις γεωπολιτικές συνθήκες”.

πηγη

Απάντηση