Βρέχει παραιτήσεις για να πολιτευθούν

0

images

Ενας ένας εγκαταλείπουν την κυβέρνηση

Ας σημειωθεί ότι κανείς από τους πολιτευτές δεν έχει διακριθεί για το έργο του και δεν έχει υποβάλλει απολογισμό πριν την παραίτηση.

Την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο βρίσκεται στο κόκκινο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αναφορικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κυβερνητικοί παράγοντες και γενικοί γραμματείς υπουργείων υποβάλουν τις παραιτήσεις τους προκειμένου να μπορέσουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Τι και αν το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να περάσει προς τα έξω ένα κλίμα συσπείρωσης, αλλά και βεβαιότητας για την εκλογή του Σταύρου Δήμα, οι κινήσεις αυτές εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού μέσα σε λίγα 24ωρα οι παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης πέφτουν βροχή, σαν να προδικάζουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο Υγείας οι πρώτες παραιτήσεις -Αποχώρησαν οι πρόεδροι ΕΚΑΒ και ΟΚΑΝΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Υπενθυμίζεται πως δεκτή έγινε από τον υπουργό Υγείας και η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη (αριστερά στην εικόνα), ο οποίος -όπως δήλωσε στο Lesvos news- σκοπεύει κι αυτός να είναι υποψήφιος βουλευτής, σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Κατρίνης παραιτήθηκε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος βουλευτής σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο ίδιος παρέμεινε στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ για οκτώ μήνες, ενώ στο παρελθόν είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.

Εκτός υπουργείου Δικαιοσύνης και ο Τσιγκρής

Την παραίτησή του υπέβαλε  στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος ανέφερε στη δήλωση παραίτησης του πως φεύγει για να μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Ο υπουργός ευχαριστώντας για τη συνεργασία τους τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, δήλωσε : «Αποχωρεί από το Υπουργείο ένας άξιος  συνεργάτης, με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση. Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του».

Μαντήλι και από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων

Την παραίτησή υπέβαλε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος. Και σε αυτήν την περίπτωση οι λόγοι της παραίτησης του κ. Σιμόπουλου δεν είναι άλλοι από την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητά σε επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Παρελθόν και ο Τόλκας από το Ανάπτυξης

Και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας -δεν πρόλαβε να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του- και αποδέχτηκε την παραίτηση του Αγγελου Τόλκα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ).

Την παραίτησή της από την θέση της ως Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, υπέβαλε και η Κυριακή Γιαννακίδου, προκειμένου να είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα, αφού λόγω εκλογικού νόμου παραιτήθηκα από τη θέση μου. Ενα κεφάλαιο στη ζωή μου τελειώνει, αλλά ένα άλλο θ΄ αρχίσει. Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε μάθει πάντα να δουλεύουμε. Γι΄ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται από άλλα μετερίζια. Η πορεία μου αυτά τα δυόμιση χρόνια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της κρίσης και όχι μόνο, θα κριθεί. Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη, αρκεί να είναι καλόπιστη και αληθινή» ήταν η ανάρτηση που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Μέχρι αύριο η προθεσμία για να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι

Υπενθυμίζεται πως για να συμμετέχει κάποιος ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές θα πρέπει να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ (18) μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17ηΔεκεμβρίου.

Ας σημειωθεί ότι κανείς από τους ανωτέρω πολιτευτές δεν έχει διακριθεί για το έργο του και δεν έχει υποβάλλει απολογισμό πριν την παραίτηση.

Πηγή: iefimerida.gr

Leave a Reply