Αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς έτοιμους να χρησιμοποιηθούν έφερε στο φως η αιφνιδιαστική έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στο σπίτι ενός Έλληνα στην Γαστούνη και στην οικοδομή που είχε παραχωρήσει σε ένα νεαρό Βούλγαρο!

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις διωκτικές αρχές και εξουδετερωτές του Τ.Ε.Ε.Μ. παρέλαβαν τους δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από πυρίτιδα και ήταν ενισχυμένοι με πέτρες για να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά, καθώς και τέσσερις πυροκροτητές. Όλα εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας και εξετάζονται για τυχόν ομοιότητες με βόμβες που έχουν εκραγεί στο παρελθόν.

Όλα ξεκίνησαν από μια έρευνα για ναρκωτικά που έκαναν οι άνδρες της Δίωξης στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος Έλληνας στις Θίνες Βαρθολομιού. Αφού βρήκαν μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, έκαναν έρευνα στο σπίτι του όπου κατέσχεσαν άλλα 17 γραμμάρια. Στη συνέχεια, ερεύνησαν ένα υπό κατασκευή κτίσμα στο οικόπεδό του, το οποίο είχε παραχωρήσει ως κατάλυμα σε έναν 22χρονο Βούλγαρο.

Εκεί βρέθηκαν άλλες τρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 633,3 γραμμαρίων και οι βόμβες με τους πυροκροτητές, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ο νεαρός αλλοδαπός που δεν αποκάλυψε για ποιο λόγο είχε τα εκρηκτικά. Μαζί με τον 38χρονο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που τους άσκησε δίωξη κατά περίπτωση και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών.

πηγη