Βόμβες για τους «Πυρήνες» η ΕΛ.ΑΣ.

0
pyrhnesΕντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί ο ένας εκ των δύο ανδρών που συνελήφθησαν το Σάββατο και κατηγορούνται από την Αστυνομία για ένταξη στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».Πρόκειται για τον 32χρονο εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον 39χρονο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα. Στον δεύτερο ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Το γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτοποιήθηκε σε αστυνομικούς και δικαστικούς. Ο 32χρονος κατηγορείται ότι παρέδωσε στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου υλικό για την επιχείρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού.

Την Κυριακή συνελήφθη και μία 36χρονη βάσει εντάλματος του ειδικού ανακριτή-εφέτη Αθηνών με την κατηγορία της ένταξης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο νέος κύκλος των συλλήψεων του Σαββατοκύριακου θεωρείται σημαντικότερος σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρόλο που αποδίδεται στα πρόσωπα που συνελήφθησαν, σύμφωνα με Τα Νέα.

Το κεντρικό πρόσωπο της τριάδας των συλληφθέντων είναι ο 39χρονος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλού προφίλ, που δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στην πορεία των αστυνομικών ερευνών, αλλά πλέον τοποθετείται μεταξύ των στελεχών της πρώτης γενιάς των Πυρήνων που είχαν διαφύγει κατά το μπαράζ των συλλήψεων της περιόδου 2009-2010.

Πρόκειται για τον «Ιάσονα», βιολογικό υλικό του οποίου ταυτοποιήθηκε σε τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο από την Αστυνομία δημιουργούν την εικόνα ότι βρίσκεται μπροστά σε έναν νέο κύκλο αποκαλύψεων, με βασικό εργαλείο την αλληλογραφία μεταξύ των Πυρήνων και των συνεργών τους εκτός των φυλακών.

‘Ήδη από το υλικό έχει διαπιστωθεί η διάρρηξη των σχέσεων ανάμεσα στους Πυρήνες και στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Newsroom ΔΟΛ

Απάντηση