Βόμβες Βαρουφάκη! Κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές – Θα βγάλει στη φόρα τα πρακτικά των Eurogroup

0

varoufakis1_554_355

– Στη Βουλή συζητούν το κόστος της διαπραγμάτευσης επί ημερών του όμως ο Βαρουφάκης απασφαλίζει!
– Θα κατέβει με το κίνημα του οποίου ηγείται στις επόμενες εκλογές – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ζωή
– Κρεμάει στα… μανταλάκια τα όσα ειπώθηκαν στα Eurogroup που συμμετείχε
– Απαντά στις κατηγορίες της ΝΔ: Πάω από αμφιθέατρο μέχρι ειδικό δικαστήριο. Εκείνοι θα είναι;

Την ώρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο, συζητούνταν η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο, στο πλαίσιο της οποίας η αντιπαράθεση κινείται και στα πρώην… χωράφια του Γιάνη Βαρουφάκη και της αποτίμησης της διαπραγμάτευσης τον καιρό που ήταν το νο.1 του υπουργείου Οικονομικών, ο πρώην “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας, έδινε διαδικτυακή συνέντευξη, που έβγαλε ειδήσεις!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο pressproject.gr, τόνισε πως «το DiEM25 (σ.σ. Του οποίου ηγείται ο ίδιος) είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προφανώς θα είναι παρόν και στην Ελλάδα. Η εκλογική μορφή που θα πάρει η παρουσία του DiEM25 στην Ελλάδα θα αποφασιστεί από τα μέλη του». Εκτίμησε επίσης ότι «το πολιτικό κενό στη χώρα μας το οποίο όλο και αυξάνεται πρέπει να κλείσει μέσα από δημοκρατικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Διαφορετικά θα γεμίσει τέρατα.» Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν πρώτος σε ψήφους στην πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριου του 2015, όταν και είχε εξασφαλίσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο ψήφους στη Β’ Αθήνας.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με πιθανή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της, επισήμανε: «θα συνεργαστούμε με όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη που αρνούνται την υποταγή στις πολιτικές της Τρόικας και παράλληλα αρνούνται τις σειρήνες που μας καλούν στην επιστροφή στο Έθνος/Κράτος, σε κάποιον αριστερό εθνικισμό.”

Τη δεύτερη βόμβα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, την φύλαγε για τις περίφημες “ηχογραφήσεις” των τοποθετήσεων στα Eurogroup στα οποία συμμετείχε και όπως είπε, πολύ σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα! «Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα συμβούλια της Ευρώπης πρέπει να καταγράφονται και να είναι προσβάσιμα στους ευρωπαίους πολίτες. Αυτό αποτελεί και καμπάνια του DiEM25. Στις συνεδριάσεις του Eurogroup που παραβρέθηκα προσωπικά -και ίσως να ήμουν ο μόνος- σεβάστηκα την εμπιστευτικότητα μη δημοσιοποιώντας τι ειπώθηκε παρά τις διαρροές από πλευράς της τρόικας που ήταν συχνά τοξικές και ψευδείς. Σύντομα στο πλαίσιο της εξιστόρισης του θρίλερ της «άνοιξης της Αθήνας» θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων. Στόχος δεν είναι η αναπαραγωγή του παρελθόντος. Σήμερα πιέζει το παρόν και το μέλλον. Το αδιέξοδο εναντίον του οποίου παλέψαμε το 2015 εντείνεται σήμερα. Ό,τι κάνουμε από εδώ και εμπρός πρέπει να αφορά το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, σημείωσε:«Έχω επανειλημμένως προκαλέσει όποιον θέλει να αντιπαρατεθεί στα επιχειρήματα μου για το πραξικόπημα που έπληξε την «Άνοιξη της Αθήνας» να δημιουργήσει τις συνθήκες διεξαγωγής αυτής της συζήτησης, από αμφιθέατρο έως ειδικό δικαστήριο. Εγώ θα είμαι εκεί. Εκείνοι θα είναι;»
προγράμματος»

Πηγή: thepressproject.gr

Leave a Reply