Εκρηκτικός μηχανισμός αποδείχθηκε το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου 29. Πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις. Η βόμβα ήταν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης, τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής μπροστά από την είσοδο του Υπουργείου.


Ο συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ, λίγο μετά τη 1:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν άγνωστος με τηλεφώνημά του στην Εφημερίδα των Συντακτών, υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο του υπ. Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διέκοψαν την κυκλοφορία στην άνοδο της Πειραιώς προς Σταδίου και πραγματοποίησαν έρευνα στους εσωτερικούς χώρους του υπουργείου, ενώ επέτρεψαν ξανά την διέλευση λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Οι άνδρες των ΤΕΕΜ πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στο σακίδιο και διαπίστωσαν υπήρχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε, για άγνωστους λόγους. Παραμένει κλειστή η οδός Σταδίου, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας που θα γίνει από το ΤΕΕΜ και την Εγκληματολογική Υπηρεσία, για την συλλογή των υπολοιμάτων που θα δείξουν το είδος και την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού. Ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει επίσημα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.