Βόλος: Η έφοδος του ΣΔΟΕ ”τίναξε στον αέρα” το πανηγύρι

0

2347612_534_355

Επεισοδιακά έληξε το πανηγύρι παραμονή της Αγίας Παρασκευής στη Σούρπη μετά την έφοδο κλιμακίου του ΣΔΟΕ που ήθελε να ελέγξει εάν έχουν κοπεί αποδείξεις…

Σύμφωνα με πληροφορίες το «σαφάρι» έγινε στις τρεις ταβέρνες του χωριού που είχαν μουσικές ορχήστρες, ενώ εκτός από το ΣΔΟΕ εμφανίστηκε και η αστυνομία διότι υπήρξε καταγγελία περί ηχορύπανσης. Υπό αυτές τις συνθήκες στις δύο από τις τρεις ταβέρνες το γλέντι σχόλασε νωρίς με τον κόσμο να αποχωρεί οργισμένος.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ''Ταχυδρόμος''Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ”Ταχυδρόμος”

Κάθε χρόνο στις 25 Ιουλίου με κορύφωση την 26η Ιουλίου πραγματοποιείται μεγάλο πανηγύρι στη Σούρπη όπως επιτάσσει το έθιμο, με μπύρες, κρασί και μουσική. Το πανηγύρι είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά πανηγύρια της περιοχής της νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Το πανηγύρι και το κέφι στις τρεις ταβέρνες που είχαν μουσική για να διασκεδάσουν οι ντόπιοι αλλά και πολλοί επισκέπτες είχε φουντώσει για τα καλά και η νύχτα προμηνυόταν ιδανική για όλους.

Ομως λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα έκαναν «ντου», όπως είπαν άνθρωποι που γλεντούσαν εκεί, «ΣΔΟΕ και αστυνομικοί». Στην πραγματικότητα επρόκειτο για κλιμάκιο της εφορίας, του ΙΚΑ και της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των ελέγχων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Είναι τα ίδια κλιμάκια που εμφανίζονται σε νυχτερινά κέντρα αλλά και σε πανηγύρεις στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και ελέγχουν φορολογικά τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν εμφανίστηκε το κλιμάκιο, κάποιοι από τον κόσμο που διασκέδαζε δυσφόρησαν. Το κλιμάκιο προχώρησε σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία, δηλαδή η έκδοση αποδείξεων. Στις δύο από τις τρεις ταβέρνες όπου φέρεται να τέθηκε και θέμα ηχορύπανσης οι ορχήστρες σίγησαν, ενώ στην τρίτη, η μουσική συνεχίστηκε σε χαμηλότερα ντεσιμπέλ.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Leave a Reply