
Ερώτηση 1 :Ευρώ πάση θυσία,ακόμη και αν οι δανειστές ζητήσουν συντάξεις 320 ευρώ ή ομαδικές απολύσεις? (11:20 λεπτό)
Δεν δυσκολεύετε ο Σταύρος στην απάντηση: Ευρώ πάση θυσία
Κατά τα άλλα δηλώνει ότι δεν είναι το ίδιο μαγαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (13ο λεπτό).
14:00 – Εγκώμιο στον Βενιζέλο
14:30 – Δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μέτωπο αν δεν είναι μέσα και ο Τσίπρας(προσέξτε δεν λέει “μέσα ο Σύριζα”)
14:50 – Πρόταση μας μια άλλη κυβέρνηση…υπάρχει άλλο σχέδιο(ομολογεί σχεδιασμό,δείτε την συνέχεια στην αρχή του δεύτερου μέρους)
16:20 – Το ασφαλιστικό πάει στα βράχια
20:40 – Να σας πω κάτι που δεν ξέρετε:Η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα,την είχε κουράσει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος,υπήρχαν συζητήσεις για την διαφθορά και τα συμφέροντα (δεν το είδαμε αυτό στις προεκλογικές τους δηλώσεις που ήθελαν κυβέρνηση “οικείων” τους)
23:25 – Να μην συνομιλεί ο Τσίπρας με το κόμμα του.Τα κόμματα είναι οδυνηρές μειοψηφίες,υπάρχουν οι ηγέτες…(οι ηγέτες μας λέει είναι η πλειοψηφία).Ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές(όχι ο Σύριζα)
Ερώτηση 2:Είστε τρόικα εσωτερικού? (24:00)
Ο Σαμαράς έπρεπε να είχε πάρει μεγαλύτερη παράταση.
27:10 – Είπα ναι σε ΠτΔ γιατί ήταν εθνικά σωστό(δηλαδή να έμενε η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά να πηγαίναμε σε εκλογές παρόλο που είχε εκλεγεί ΠτΔ…ζντόιγκ!!)
31;30 – Αναφερόμενος στον Καμμένο λέει ειρωνικά “ναι όλοι πατριωτικό κέντρο είναι”.Έλα μου όμως που ο Σταύρος δηλώνει λίγο πιο κάτω στην συνέντευξη ότι κατατάσσει το Ποτάμι στο κεντρώο χώρο
33:40 – Ψεκασμένες ιστορίες για την Θράκη (ΕΔΩ)
42:35 – Η κόκκινη γραμμή του Ποταμιού είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας
44:27 – Υπάρχουν τόσα έργα που εκκρεμούν (μιλώντας για την ανάπτυξη)…οπότε υποθέτουμε ότι για τον Σταύρο η ανάπτυξη της ελλ.οικονομίας είναι αλληλένδετη με το πόσα έργα θα πάρει ο εθνικός μας εργολάβος
Ερώτηση 3: Έρχεται νέο μνημόνιο? (45:30)
46:35 – Μπορεί να γίνει η μεγάλη συμφωνία χωρίς να γίνει ρύθμιση του χρέους? Θα είναι οδυνηρό λάθος για την χώρα να υπογράψει μνημόνιο χωρίς να έχουμε λύσει το πρόβλημα του χρέους
Ερώτηση 4: Αν σας καλέσει ο Τσίπρας να μπείτε στην κυβέρνηση θα το δεχτείτε? (48:40)
Βέβαια όχι…δεν θα δεχτούμε.Όταν μπαίνω σε ένα λεωφορείο θέλω να ξέρω την διαδρομή του.Ο προορισμός του λεωφορείου πρέπει να είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ (η μεγάλη κόκκινη γραμμή του Σταύρου)
Όπως όμως θα δείτε παρακάτω δεν λέει όχι να μπει σε μια άλλου είδους κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα
51:00 – Σχετικά με γκαρσόνια και ναυπηγεία.Τα γκαρσόνια τα θέλουν οι Ευρωπαίοι όχι όμως και τα ναυπηγεία
57:00 – Αυτή η χώρα είχε μεγάλους διαπραγματευτές,θα σας πω μόνο τους απόντες …τον Ελευθέριο Βενιζέλο,τον Καραμανλή,τον Αν Παπανδρέου
58:30 – Κάποιοι πανηγύριζαν στο εξωτερικό για την νίκη του Σύριζα!!!,τώρα σηκώνουν τα χέρια ψηλά (μάλλον για τα πανηγύρια του Σόιμπλε και του Ραχόι θα λέει)
1:00;10 – Πρέπει να σπάσει το αμαρτωλό τρίγωνο Μίντια-Πολιτικοί-Τράπεζες (να τον πιστέψουμε?)
1:02:40 – Τα ΜΜΕ δεν προβάλουν το Ποτάμι (χα!!χα!!)
Δείτε στο ενικός το πρώτο μέρος της συζήτησης:
0:25 – Η άλλη κυβέρνηση που προτείνει ο Σταύρος είναι κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικούς από το ευρύτερο πλαίσιο της κεντροαριστεράς.Ουσιαστικά λέει να βάλει σε διοικητικές θέσεις όλα τα Σημιτόπαιδα.
Αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση του Χατζηνικολάου αν του πρότεινε ο Τσίπρας να μπει στην κυβέρνηση(είχε πει ψέμματα σε παλιότερη δήλωσή του ότι του είχε προτείνει να μπει στην κυβέρνηση και αυτός αρνήθηκε)
9:00 – Για τον Σημίτη και αν ήταν καλός πρωθυπουργός
12:10 – Διαφωνεί με την Ξαφά και τις δηλώσεις της ότι δεν είναι πατριωτικό καθήκον να έχεις τις καταθέσεις σου στην Ελλάδα
Ερώτηση 5: Είναι βιώσιμο το χρέος? (12:40)
Το χρέος αυτό είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες της χώρας
31:00 – Σε ερώτηση για το πως θα έρθει η ανάπτυξη αν έρθουν λεφτά από την ΕΕ απαντά χωρίς περιστολές: Μπορώ να σου πω τι έχουμε σκοπό να κάνουμε εμείς τα λεφτά.Αυτή η χώρα χρειάζεται μια βοήθεια στις υποδομές και χρειάζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων και αναπτυξιακής πορείας(όλα τα λεφτά στον Μπόμπολα)
31:20 – H Ελλάδα είναι μια γεωπολιτική μπουτίκ.Η χώρα μπορεί να βγάλει πολλά λεφτά από την Παιδεία…ιδιωτικά Πανεπιστήμια.Πολλά λεφτά και στον Νοσοκομειακό τουρισμό!!(32:58)
33:40 – Ξέρω πολύ καλά το μεταναστευτικό…. Να πιεστεί η Τουρκία από την Ευρώπη να κρατήσει τους πρόσφυγες στο έδαφος της.Οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ελλάδα,έρχονται στην Ευρώπη,άρα πρέπει η ίδια να αναλάβει την ευθύνη αυτών των ανθρώπων(το πρόβλημα Σταύρο είναι ότι η Ευρώπη δεν τους θέλει)
37:20 – Ο φοιτητής των ΤΕΙ τον ρωτά για τις αυθαιρεσίες των καθηγητών,κάνουν ότι θέλουν χωρίς να ελέγχονται,πολλές φορές δεν κάνουν μάθημα.Μόνο στην ερώτηση του φοιτητή δεν απαντά ο Σταύρος…αντίθετα μιλάει για κομματικές παρατάξεις και δεν τον επαναφέρει ο Νίκος στο ερώτημα.
41:10 – Για την γραφειοκρατία και την διαφθορά
45:00 – Δείτε ΕΔΩ
48:40 – Για την έλλειψη αξιοκρατίας.Για την αιμορραγία μυαλών στο εξωτερικό ενώ το δημόσιο πληρώνει για να τους σπουδάζει.Δεν δίνει απάντηση..πάλι για συνδικαλιστές μιλάει
54:10 – Να αλλάξουμε το σύστημα εκ των έσω
1:30 – Για την αλλαγή στο σύστημα των εξετάσεων (πάλι τα δικά του λέει ο Σταύρος).Για το κλείσιμο των σχολείων
Στο 1:40 “με κατεπείγον διάταξη”
5:20 – Για την Υγεία .Εδώ ο γιατρός τον ξεσκίζει κανονικά.Κοινωνικός κανιβαλισμός,στοχοποίηση γιατρών.Η πρόταση του Ποταμιου για την Υγεία είναι να δημιουργηθούν κι άλλες ΜΚΟ
15:50 – Κανείς δεν είναι μαζί μας είπατε κύριε Σταύρο.Γιατί δεν φέρνετε παράδειγμα την προηγούμενη κυβέρνηση που όλοι ήταν μαζί μας.Πάλι το ερώτημα: Ευρώ πάση θυσία.Εύλογα ερωτήματα καμία απάντηση
21:00 – Μήπως το λεωφορείο που πήγατε εσείς στον Τσίπρα έγραφε πάνω ΜΝΗΜΟΝΙΟ και δεν σας δέχτηκε?
28:35 – Δεν πιστεύω σε σενάρια συνωμοσίας.Καλά θα κάνουμε να μην κάνουμε χαριστικές πράξεις με εταιρίες που εκμεταλλεύονται τον πλούτο μας (δηλαδή είναι κατά της εκμετάλλευσης στις σκουριές?)
Πηγή: anemosantistasi





