Βέλγιο: Τρεις νεκροί σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

0

image
Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου RTBF η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερβιέ ανατολικά της χώρας

Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των αστυνομικών αρχών στην περιοχή Βερβιέ του Βελγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου RTBF η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Belga επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί, χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό.

Αναφορές στο Twitter αυτοπτών μαρτύρων κάνουν λόγο για πυροβολισμούς που διήρκησαν για δέκα λεπτά, ήχους από εκρήξεις στην περιοχή κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βερβιέ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις.

«Επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε πηγή από το γραφείο του δημάρχου της Βερβιέ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου η υπόθεση σχετίζεται με τζιχαντιστές.

Η βελγική αστυνομία καλεί τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στις κατοικίες τους και να κλείσουν τα παράθυρα, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην οδό Rue du Palais και έχει κλείσει σχολείο της περιοχής για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα, οι βελγικές αρχές είχαν συλλάβει έναν άνδρα με την κατηγορία ότι είχε χορηγήσει όπλα στους αδελφούς Σερίφ και Σαίντ Κουασί, οι οποίοι εισέβαλαν στο περιοδικό Charlie Hebdo εκτελώντας 12 ανθρώπους.

Ο άνδρας παραδέχθηκε ότι διατηρούσε επαφές με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος κράτησε υπό ομηρία πολλούς πελάτες σε εβραϊκό παντοπωλείο και σκότωσε τέσσερις εξ αυτών.
Play ButtonreEmbed

Leave a Reply