Βαρουφάκης: «Είναι σίγουροι στη ΝΔ για την εξεταστική; Χάρη θα μου έκαναν!» Πηγή: www.lifo.gr

0

Με μήνυμα του στο twitter, o πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά στην πρόθεση της Ν.Δ. να ζητήσει εξεταστική για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

957376_15630230Με ένα ειρωνικό tweet απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρόθεση των βουλευτών της Ν.Δ. να ζητήσουν εξεταστική για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.       Χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει: «Είναι σίγουροι στη ΝΔ για την εξεταστική; Χάρη θα μου έκαναν!» και μαζί πόσταρε ένα παλιότερο άρθρο του στην Καθημερινή που είχε τίτλο «Η αρπαγή των τραπεζών, 2013 – 2015». Στο κείμενο αυτό ο κύριος Βαρουφάκης δίνει την δική του εξήγηση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η άποψη ότι ένα πτωχευμένο κράτος δεν δικαιούται να λαμβάνει νέα δάνεια υπέρ τραπεζών προτού εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους, δεν είναι μία από αυτές. Οπως δεν είναι μία από αυτές η άποψη ότι, σε μια πραγματική ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, οι τράπεζες δεν μπορούν να έχουν εθνική ταυτότητα».   Εχθές, 74 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΜΕΛ, ζητώντας τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής.   Ο Μάκης Βορίδης καταλόγισε στην κυβέρνηση και δόλο, καθώς όπως επεσήμανε τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο νυν διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, απέδειξαν πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι με τις πολιτικές της οδηγεί στο κλείσιμο των τραπεζών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει: «Είναι σίγουροι στη ΝΔ για την εξεταστική; Χάρη θα μου έκαναν!» και μαζί πόσταρε ένα παλιότερο άρθρο του στην Καθημερινή που είχε τίτλο «Η αρπαγή των τραπεζών, 2013 – 2015». Στο κείμενο αυτό ο κύριος Βαρουφάκης δίνει την δική του εξήγηση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η άποψη ότι ένα πτωχευμένο κράτος δεν δικαιούται να λαμβάνει νέα δάνεια υπέρ τραπεζών προτού εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους, δεν είναι μία από αυτές. Οπως δεν είναι μία από αυτές η άποψη ότι, σε μια πραγματική ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, οι τράπεζες δεν μπορούν να έχουν εθνική ταυτότητα».   Εχθές, 74 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΜΕΛ, ζητώντας τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής.   Ο Μάκης Βορίδης καταλόγισε στην κυβέρνηση και δόλο, καθώς όπως επεσήμανε τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο νυν διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, απέδειξαν πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι με τις πολιτικές της οδηγεί στο κλείσιμο των τραπεζών.   «Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί, η χώρα παραπαίει με όλα μέτωπα εσωτερικά και εξωτερικά ανοιχτά, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι αυξάνονται η κοινωνία αγκομαχά» προειδοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε δε ότι η οικονομία σε μετεωρισμό χειρότερο από τέλος του 2014.   «Η χώρα πρώτο χρόνο κυβέρνησης αριστεράς περιπλανήθηκε βυθιζόμενη – η ΝΔ θα διερευνήσει και θα αναδείξει όλες πτυχές» επισήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, καθώς καθυστέρησε να φέρει το πλαίσιο και η ανακεφαλαιοποίηση έγινε με δυσμενέστερους όρους.   «Οι ευθύνες σας είναι τεράστιες οι εξηγήσεις σας ανεπαρκείς κι οφείλετε έστω και τώρα να μιλήσετε καθαρά. Εμείς θα τις αναζητήσουμε ευθύνες» δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply