Βαρουφάκης: Αν χρειαστεί, έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν να πληρώσουν

0

ImageHandler (26)

Πώς θα επιτευχθούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί – Δεν έχουμε αποφασίσει τις παραμέτρους για τις 100 δόσεις

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, επισήμανε πως για «να πετύχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στο ελληνικό κράτος, αν χρειαστεί, θα επιβάλλουμε έκτακτη εισφορά σε όλους όσοι έχουν να πληρώσουν».

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε πως δεν θα κληθούν όλοι να πληρώσουν, ώστε να επιτευχθεί πλεονασματικός προϋπολογισμός, αλλά «θα μπει ένα εισοδηματικό όριο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: «Δεν εχουμε αποφασίσει τις παραμέτρους και τις λεπτομέρεις για τις 100 δόσεις», ενώ για ακόμη μία φορά υπενθύμισε πως δεν θα αυξηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στο Αιγαίο, στην παραμεθόριο, στα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα βιβλία.

Συνέχισε λέγοντας ότι «κάπου θα υπάρξει μια εξομάλυνση στον ΦΠΑ» κάποιων προϊόντων, έτσι ώστε να υπάρξει μια σύγκλιση με την υποχρέωση της χώρας μας να αυξήσει κάποιους συντελεστές, σύμφωνα με την συμφωνία του Eurogroup. «Θα βρούμε ένα προϊόν που δεν θα θυμάμαι κανένας ότι έχει φορολογικό συντελεστή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα επανέρθει σταδιακά.

Leave a Reply