Μπακογιάννης προς αντιεξουσιαστές: Να κάνουν τον σταυρό τους να μην βγω δήμαρχος

0
Μπακογιαννης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Αυστηρό μήνυμα προς τους αντιεξουσιαστές που προκάλεσαν την Τρίτη φθορές στο προεκλογικό του περίπτερο έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια, στο περιθώριο της πορείας υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σχολίασε την επίθεση τόσο στο εκλογικό του κέντρο, όσο και στη Βουλή.

Ο κ. Μπακογιάννης περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης στο εκλογικό του περίπτερο, λέγοντας: «Επειδή είμαστε τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, οφείλουμε στους Αθηναίους και τις Αθηναίες την αλήθεια μας. Το εκλογικό μας περίπτερο βρίσκεται μπροστά από την παλιά Βουλή. Ήταν εκεί οι εθελοντές μας, αγόρια, κορίτσια, 18, 20, 22, 24 χρονών. Περνά ομάδα ανθρώπων που φωνάζει χυδαία και αισχρά συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου και έχουν το θράσος να πάνε να κολλήσουν αφίσες και να γράψουν με σπρέι, να βανδαλίσουν το δικό μας περίπτερο».

«Και ο μόνος λόγος που αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε, «ήταν γιατί οι εθελοντές έφυγαν τρέχοντας και καλά κάνανε. Φύγανε τρέχοντας από τον ίδιο χώρο που οι ίδιοι καθάριζαν το πρωί και φρόντιζαν, γιατί χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ είχαμε προεκλογική συγκέντρωση και θέλαμε να τον παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τον βρήκαμε».

Συμπλήρωσε δε, ότι «το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν έχει να κάνει με το αν εμένα προσωπικά με εξοργίζει το θράσος του να γράφει κανείς το όνομα του δολοφόνου του πατέρα μου πάνω στο δικό μας περίπτερο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με συμπτώματα μιας ευρύτερης παθογένειας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πάνε και βανδαλίζουν τη Βουλή. Και όπως σωστά ειπώθηκε νωρίτερα, ξεφτιλίζουν όχι το κράτος μόνο, αλλά όλη την πολιτεία και τη Δημοκρατία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κρατούν τα Εξάρχεια σε ομηρία, που στην ΑΣΟΕΕ προστατεύουν το παρεμπόριο, οι ίδιοι -γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία- που συνδέονται με οργανωμένο έγκλημα, με διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων και όπλων…».

«Να είμαι ξεκάθαρος, να κάνουν τον σταυρό τους, αν πιστεύουν στον Θεό, να μην βγω δήμαρχος» κατέληξε.

Πηγή

Leave a Reply