Μπάιντεν: Επόμενος στόχος να έχει εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών μέχρι τον Ιούλιο

0

Το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου για επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης δόσεων – Καταγράφηκε επιβράδυνση στον ρυθμό των εμβολιασμών τον τελευταίο μήνα – Πάνω από 200 εκατ. πολίτες των ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί
Πάνω στην επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμών εργάζεται το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, που στοχεύει στη θωράκιση του 70% του ενήλικου πληθυσμού, με τουλάχιστον μία δόση, μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Ο επόμενος στόχος του Αμερικανού προέδρου ανακοινώνεται ύστερα από μια περίοδο κατά την οποία διαπιστώθηκε μικρή επιβράδυνση στις χορηγησες δόσεων.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν πέτυχε τον αρχικο στόχο που είχε θέσει, σύμφωνα με τον οποίο οι εμβολιασμοί κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του θα ξεπερνούσαν τους 100 εκατ.

Οι εμβολιασμοί, πλέον, στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 200 εκατ, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 160 εκατ. κόσμου.

Στον αγώνα για το χτίσιμο τείχους ανοσίας, ο Μπάιντεν θα επιστρατεύσει δεκάδες χιλιάδες φαρμακεία για ραντεβού εμβολιασμών, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες κινητές κλινικές και την ίδια ώρα θα αποσταλούν περισσότερες δόσεις σε επαρχιακά ιατρικά κέντρα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε, ακόμη, ότι σε περίπτωση που οι πολιτείες δεν προχωρήσουν στην πλήρη κατανομή των δόσεών τους, τότε αυτές θα σταλούν σε άλλες πολιτείες που τις έχουν ανάγκη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει, επίσης, ισχυρότερη χρηματοδότηση για εκστρατείες προσέγγισης όσων εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό.

Η επιβράδυνση στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών αποτυπώνεται σε νούμερα: Καθημερινά χορηγούνται 2,29 εκατομμύρια δόσεις, μείωση της τάξεως του 32% σε σχέση με τις 3,38 εκατ. δόσεις τον Απρίλιο.

Σύμφωνα, πάντως, με ανώτατους αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ, εάν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση το 70% του πληθυσμού, τότε θα μπορεί να υπάρξει άρση των περιορισμών και επιστροφή στην κανονικότητα.

Πηγή

Leave a Reply