Αυτές είναι οι νέες εισφορές για αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες

0

meiosi-ektaktis-eisforas-620x320Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για κατηγορίες όπως τα «μπλοκάκια» έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπεραμυνόμενος των προωθούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, οι οποίες, όπως είπε, θα διασφαλίζουν ότι «για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας».

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών, ενώ ανέφερε πως θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσουν από κοινού το “πάντρεμα” του ασφαλιστικού με το φορολογικό.

Για τις επαφές που ξεκινά στην Ε.Ε., ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι αυτό γίνεται γιατί το ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό.

Στις εισφορές που θα πληρώνουν με το νέο Ασφαλιστικό αναφέρθηκε και έδωσε παραδείγματα ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση.

Ώς βάση για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλλουν με το νέο Ασφαλιστικό σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο και εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, θα είναι τα 586 ευρώ.

Δηλαδή το κατώφλι σε επαγγελματίες που παρουσιάζουν μηδενικά έσοδα δηλαδή ζημία η μηναία εισφορά θα καθοριστεί στα περίπου 117 ευρώ από τα περίπου 200 που ισχύουν σήμερα με την χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση του ΟΑΕΕ. Η εισφορά θα προσαυξάνεται ανάλογα το εισόδημα από το ελευθέριο επάγγελμα με 20%.

Οι αγρότες όπως και για τους νέους επιστήμονες γιατροί μηχανικοί κτλ που ξεκινούν την καριέρα τους και δεν έχουν εισόδημα οι εισφορές θα καθορίζονται στο ύψος των 93 ευρώ. Δηλαδή λαμβάνεται χαμηλότερη βάση τα 480 ευρώ. Στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις θα προστίθενται οι εισφορές υγείας.

Ο κ. Κατρουγκαλος έκανε γνωστό ότι εξετάζεται για τους νέους εμπόρους και καταστηματάρχες για την αρχή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας να υπάρξει πρόβλεψη να ενταχθούν στην χαμηλότερη βάση που θα ισχύσει για αγρότες και νέους επιστήμονες δηλαδή τα 480 ευρώ με αποτέλεσμα εφόσον δεν παρουσιάζουν κέρδη να πληρώνουν εισφορές 117 ευρώ.

πηγη

Leave a Reply