Αυτά ζητούν οι CEO για το Ελληνικό δημοσιο

0

Την αλλαγή λειτουργίας του δημόσιου τομέα ζητούν 1.409 διευθύνοντες σύμβουλοι, από 83 διαφορετικές χώρες, στο πλαίσιο έρευνας της PwC για τον ρόλο του δημοσίου στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

image

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 79% των εταιρικών στελεχών εκτιμά ότι το υπερβολικά αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο συνιστά απειλή για την κερδοφορία της εταιρείας.

Προβλήματα στις προοπτικές των επιχειρήσεων εγείρει και η γεωπολιτική αβεβαιότητα, όπως και η ανησυχία για τη διαθεσιμότητα των κρίσιμων ανθρώπινων δεξιοτήτων. Ένα ακόμη πρόβλημα αποτελεί και η αστάθεια στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, η οποία σύμφωνα με τους διευθύνοντες συμβούλους, οφείλεται στις αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων.

Την ίδια ώρα, μόλις το 27% αναμένει επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης το 2016, ενώ μόνο το 35% δηλώνει αισιόδοξο για αύξηση της κερδοφορίας των εταιρειών.

Ο Κώστας Μητρόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος της PwC Ελλάδος σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι στην Ελλάδα είναι αναγκαία η αναμόρφωση του δημοσίου τομέα και ειδικότερα ο επαναπροσδιορισμός του σκοπού και του ρόλου κάθε δημόσιου φορέα και η ουσιαστική διοίκηση είναι προϋποθέσεις για την πολυπόθητη μεταρρύθμιση».

πηγη

Leave a Reply