Αυστραλία: Ομογενής επιχειρηματίας χρωστούσε στην εφορία 30 εκατ. και θα πληρώσει… 6 δολάρια!

0

ImageHandler (40)

O κ. Ράπτης, ο άνθρωπος που έχει αλλάξει το πρόσωπο της Χρυσής Ακτής της Κουϊνσλάνδης με τα εντυπωσιακά κτίρια που έχει ανεγείρει, χαράζει νέα κατεύθυνση στον οικοδομικό χώρο, σχεδιάζοντας, μεταξύ άλλων, 500 διαμερίσματα στην περιοχή Μπίγκερα Γουότερς

Ο ομογενής επιχειρηματίας και επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Κουΐνσλαντ, Δημήτρης Ράπτης όφειλε στην αυστραλιανή εφορία 30 εκατομμύρια δολάρια. Τελικά μετά από πολλούς δικαστικούς αγώνες θα πληρώσει μόνο έξι δολάρια!

O κ. Ράπτης, ο άνθρωπος που έχει αλλάξει το πρόσωπο της Χρυσής Ακτής της Κουϊνσλάνδης με τα εντυπωσιακά κτίρια που έχει ανεγείρει, χαράζει νέα κατεύθυνση στον οικοδομικό χώρο, σχεδιάζοντας, μεταξύ άλλων, 500 διαμερίσματα στην περιοχή Μπίγκερα Γουότερς.

Όπως δήλωσε αναμένει την έγκριση του δήμου και αν όλα πάνε καλά το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο – τρία χρόνια. Πρόσθεσε ότι ήδη έχει πουλήσει 190 διαμερίσματα στο άλλο συγκρότημά του, το «Λάμπραντορ» της Χρυσής Ακτής, κυριαρχώντας για δεκαετίες τώρα σε μια περιοχή που από ένα χώρο απλού προορισμού διακοπών, μετέτρεψε σ’ ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα κέντρα του κόσμου.

Η εταιρία του Raptis Group, μέχρι σήμερα πρωτοστατεί στο χώρο της δημιουργίας πολλαπλών χρήσεων κτιριακών συγκροτημάτων. Έργα, όπως το St. Tropez, Monte Carlo, Le Boulevard, The Forum που φέρουν την υπογραφή του, έχουν προσδώσει νέο χαρακτήρα στην καρδιά  της ακτής Surfers Paradise. Μιλούν για την αισθητική, τη φαντασία, τη λεπτότητα, αλλά και την τόλμη και τον δυναμισμό του δημιουργού τους. Είναι ο πρώτος που τόλμησε να υψώσει ποιοτικούς επιβλητικούς πύργους και ν’ αλλάξει για πάντα το τοπίο. Η μεγάλη του επιτυχία ότι ο όγκος των δημιουργημάτων του, δεν τα απομακρύνει από το φυσικό τους περιβάλλον.

Τώρα μετά την διαφυγή από τα «νύχια» της Εφορίας, όταν πέτυχε, ύστερα από μαραθώνιο δικαστικών αγώνων, αντί του ποσού των $30 εκ. να επιβαρυνθεί μόνο με …$6 θα ανοίξουν οι πόρτες του Χρηματιστηρίου και πάλι για την εταιρία του Raptis Group καθώς 40 εκατομμύρια μετοχές που είχαν μπλοκαριστεί – ύστερα από συνεννόηση με τους πιστωτές – είναι από σήμερα στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

proto thema

Leave a Reply